Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ » Π.Π.Μ.: Καράβια πάνε και έρχονται… στην ΑΓΕΤ
Π.Π.Μ.: Καράβια πάνε και έρχονται… στην ΑΓΕΤ

Π.Π.Μ.: Καράβια πάνε και έρχονται… στην ΑΓΕΤ

Η Περιβλλοντική Πρωτοβουλί Μαγνησίας καταδικάζει την άσκηση βίας εργαζόμενων της ΑΕΤ κατά της Επιτροπής Πολιτών κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΕΤ. Η ταύτιση εργαζόμενων με την εργοδοσία είναι ταξικά απαράδεκτη και μάλιστα όταν οι ενέργειες της εργοδοσίας υπονομεύουν και τη δική τους .

Τα καράβια με τα αγνώστου προέλευσης και σύστασης σκουπίδια που μεταφέρονται συνεχώς προς καύση στην ΑΓΕΤ, ένα εργοστάσιο μέσα στην πόλη του Βόλου και με απαρχαιωμένη τεχνολογία, δημιουργούν κινδύνους για τους πολίτες και κυρίως τα μικρά παιδιά με τις διοξίνες, τα φουράνια, τα και τις άλλες καρκινογόνες ουσίες που εκλύονται.

Οι αρχές, αφού έδωσαν την άδεια στην ΑΓΕΤ να καίει σκουπίδια, παρόλο που ο Βόλος έχει αυξημένα κρούσματα καρκίνου και η μυρωδιά καμένου πλαστικού είναι διάχυτη στην πόλη, κωφεύουν μπροστά στις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες φορέων και πολιτών.

Μόνο όμως ο αγώνας των πολιτών θα προστατέψει την τους.

Ας το έχουν υπόψη τους όλοι και κυρίως όσοι έχουν μικρά παιδιά.

 

 

Επιτροπή  Πολιτών:  Ω εργαζόμενε στην ΑΓΕΤ, ποιος είναι τάχα ο αληθινός εχθρός σου;
H Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου καταδικάζουμε την άσκηση βίας από κάποιους εργαζομένους κατά του μέλους μας, Στέλιου Λημνιού στη χθεσινή πολιτών και καλούμε τους εργαζομένους να συνταχθούν με το πλευρό των συμπολιτών τους και όχι της εργοδοσίας.

Κατανοώντας τη δεινή θέση στην οποία βρίσκονται, τους καλούμε να αγωνιστούν στο πλευρό μας και όχι απέναντί μας. α παραμείνουν άνθρωποι, ενεργοί πολίτες που νοιάζονται για το μέλλον της πόλης τους έμπρακτα και όχι οι εργαζόμενοι που, με τη συμβολή τους ή τη σιωπή τους, γίνονται συνένοχοι  της ΑΓΕΤ-Lafarge, μιας πολυεθνικής ξένων συμφερόντων, που δηλητηριάζει τους συνανθρώπους και τα παιδιά τους και που απομυζά τον αέρα και τον φυσικό πλούτο της περιοχής για την των κερδών της.

Ας μην ξεχνούν, ότι αν αγωνιστούν στο πλευρό του δίκαιου αγώνα των πολιτών θα χαίρουν της εκτίμησης των συμπολιτών τους και θα ανοίξουν το δρόμο για υγιείς τρόπους διαχείρισης των αποβλήτων που θα προσφέρουν πολλαπλές και ασφαλείς θέσεις εργασίες για τους συμπολίτες τους.

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση