Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ / Π.Π.Μ.: Καράβια πάνε και έρχονται… στην ΑΓΕΤ
Π.Π.Μ.: Καράβια πάνε και έρχονται… στην ΑΓΕΤ

Π.Π.Μ.: Καράβια πάνε και έρχονται… στην ΑΓΕΤ

Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας καταδικάζει την άσκηση βίας εργαζόμενων της ΑΓΕΤ κατά της Επιτροπής Πολιτών κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ. Η ταύτιση εργαζόμενων με την εργοδοσία είναι ταξικά απαράδεκτη και μάλιστα όταν οι ενέργειες της εργοδοσίας υπονομεύουν και τη δική τους υγεία.

Τα καράβια με τα αγνώστου προέλευσης και σύστασης σκουπίδια που μεταφέρονται συνεχώς προς καύση στην ΑΓΕΤ, ένα εργοστάσιο μέσα στην πόλη του Βόλου και με απαρχαιωμένη τεχνολογία, δημιουργούν κινδύνους για τους πολίτες και κυρίως τα μικρά παιδιά με τις διοξίνες, τα φουράνια, τα βαρέα μέταλλα και τις άλλες καρκινογόνες ουσίες που εκλύονται.

Οι αρχές, αφού έδωσαν την άδεια στην ΑΓΕΤ να καίει σκουπίδια, παρόλο που ο Βόλος έχει αυξημένα κρούσματα καρκίνου και η μυρωδιά καμένου πλαστικού είναι διάχυτη στην πόλη, κωφεύουν μπροστά στις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες φορέων και πολιτών.

Μόνο όμως ο αγώνας των πολιτών θα προστατέψει την υγεία τους.

Ας το έχουν υπόψη τους όλοι και κυρίως όσοι έχουν μικρά παιδιά.

 

 

Επιτροπή  Πολιτών:  Ω εργαζόμενε στην ΑΓΕΤ, ποιος είναι τάχα ο αληθινός εχθρός σου;
H Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου καταδικάζουμε την άσκηση βίας από κάποιους εργαζομένους κατά του μέλους μας, Στέλιου Λημνιού στη χθεσινή διαμαρτυρία πολιτών και καλούμε τους εργαζομένους να συνταχθούν με το πλευρό των συμπολιτών τους και όχι της εργοδοσίας.

Κατανοώντας τη δεινή θέση στην οποία βρίσκονται, τους καλούμε να αγωνιστούν στο πλευρό μας και όχι απέναντί μας. Να παραμείνουν άνθρωποι, ενεργοί πολίτες που νοιάζονται για το μέλλον της πόλης τους έμπρακτα και όχι οι εργαζόμενοι που, με τη συμβολή τους ή τη σιωπή τους, γίνονται συνένοχοι  της ΑΓΕΤ-Lafarge, μιας πολυεθνικής ξένων συμφερόντων, που δηλητηριάζει τους συνανθρώπους και τα παιδιά τους και που απομυζά τον αέρα και τον φυσικό πλούτο της περιοχής για την αύξηση των κερδών της.

Ας μην ξεχνούν, ότι αν αγωνιστούν στο πλευρό του δίκαιου αγώνα των πολιτών θα χαίρουν της εκτίμησης των συμπολιτών τους και θα ανοίξουν το δρόμο για υγιείς τρόπους διαχείρισης των αποβλήτων που θα προσφέρουν πολλαπλές και ασφαλείς θέσεις εργασίες για τους συμπολίτες τους.

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στο "Βοήθεια στο Σπίτι΄΄ ο Δήμος Σκιάθου - https://t.co/h6KYixgnB1 -

  • Συνελήφθη με μικροποσότητα χασίς - https://t.co/QRuiBCXf7q -

  • Λήστεψαν ηλικιωμένη στον Πλάτανο Αλμυρού - https://t.co/iNCa1IJfmR -

"Αλιεύοντας" την είδηση