Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ » Π.Π.Μ.:Εναέριος θάνατος στο Βόλο και με έγκριση από το υπουργείο
Π.Π.Μ.:Εναέριος θάνατος στο Βόλο και με έγκριση από το υπουργείο

Π.Π.Μ.:Εναέριος θάνατος στο Βόλο και με έγκριση από το υπουργείο

Η έγκριση της καύσης σκουπιδιών για την παραγωγή ενέργειας στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ είναι γεγονός. Πλέον αυτή η βιομηχανία που βρίσκεται σε απόσταση «βρώμικης» αναπνοής από την πόλη έχει την άδεια από το Υπουργείο Περιβάλλοντος να καίει σκουπίδια, λυματολάσπη και κάθε άλλη ύλη που βαπτίζεται ως «εναλλακτικό καύσιμο».

Ειδικά το RDF περιέχει πλαστικά υλικά που θα καίγονται στους απαρχαιωμένους κλιβάνους τις ΑΓΕΤ.

Σε μία πόλη που ήδη έχει πρόβλημα με την ατμοσφαιρική ρύπανση έρχεται να προστεθεί ακόμη μία πηγή που θα παράγει διοξίνες και φουράνια, ουσίες άκρως καρκινογόνες για τον άνθρωπο. Και μάλιστα σε μία πόλη που από πέρυσι μέχρι φέτος είχαμε 30% αύξηση των καρκίνων.
Καλούμε τους πολίτες και τους φορείς του Βόλου να ενώσουν τη φωνή τους ενάντια σε αυτήν την απόφαση για να οδηγήσουμε στην ανάκλησή της. Ποιά είναι όμως η θέση της Περιφέρειας και του Δήμου Βόλου σε αυτό το μείζον θέμα; Γιατί σφυρίζουν αδιάφορα; Η ίδια απόφαση για το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ στο Αλιβέρι Ευβοίας ανακλήθηκε μετά από ξεσηκωμό των κατοίκων. Εδώ στο Βόλο θα δεχθούμε την παραγωγή καρκινογόνων ουσιών στο βωμό του κέρδους της ΑΓΕΤ;

Πολλές μέρες του χρόνου ακόμη και το καλοκαίρι η πρωινή ατμόσφαιρα του Βόλου μυρίζει πλαστικό και διερωτόμαστε από πού προέρχεται αυτή η μορφή εναέριας ρύπανσης. Από σήμερα θα ξέρουμε την απάντηση. Και μάλιστα πιο έντονη!

Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας προγραμματίζει για την Τετάρτη 15 Μαρτίου ενημερωτική συγκέντρωση και καλεί τους φορείς της πόλης και τους κατοίκους της να πούμε ένα μεγάλο ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ!

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση