Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ » Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις Δήμου Βόλου για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος
Ολοκληρώθηκαν  οι εκδηλώσεις  Δήμου Βόλου για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις Δήμου Βόλου για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος

Ολοκληρώθηκαν με οι εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Βόλου για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, στις 5 Ιουνίου.

Αναλυτικότερα, το Τμήμα Περιβάλλοντος της Δ/νσης Προγραμματισμού, Βιώσιμης Ανάπτυξης και έων Τεχνολογιών σε με τη Δ/νση Πρασίνου, τα Πολυδύναμα Τμήματα Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Πρασίνου, Συντήρησης Υποδομών και Κοιμητηρίου Αγριάς, και . Ιωνίας (Γραφείο Ν. Αγχιάλου), το Δημοτικό Κέντρο Ιστορίας και Τεκμηρίωσης (ΔΗΚΙ) του Δ. Βόλου, το Κεντρικό Βόλου και τη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Μαγνησίας πραγματοποίησε δράσεις στις 5, 8 και 9 Ιουνίου.

Την Παρασκευή, 5 Ιουνίου, οι κάτοικοι του Βόλου που βρέθηκαν στο κέντρο της πόλης είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν με το πλούσιο υλικό της , του δήμου και περιβαλλοντικών φορέων από περίπτερο που στήθηκε στην πλατεία του Αγίου Νικολάου. Στους μικρούς μας φίλους που βρέθηκαν εκεί διανεμήθηκαν παραμύθια και βιβλία για την προστασία του περιβάλλοντος, ενώ σε όλους δόθηκαν αναμνηστικά σημειωματάρια με το μήνυμα «Ζήσε τη ζωή σου…στο πράσινο!».

Τη Δευτέρα και Τρίτη, 8 και 9 Ιουνίου αντίστοιχα, υλοποιήθηκαν δράσεις καθαρισμού και φυτεύσεων πάρκων καθώς επίσης και φυτεύσεις σε σχολικές αυλές στις δημοτικές ενότητες Βόλου, Ν. Ιωνίας, Ν. Αγχιάλου και Αγριάς. Παράλληλα υλοποιήθηκε ενημερωτική δράση σε με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών με τίτλο «Τα παιδία…βρέχει» στις βιβλιοθήκες του ΔΗΚΙ (κτίριο Σπίρερ και Μεταξουργείο), την οποία παρακολούθησαν περίπου 200 μαθητές από διάφορα σχολεία του δήμου.

Το Σάββατο, 6 Ιουνίου, το Γραφείο Ε(θελω)ντή της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας, ΚΑΠΗ και Δημόσιας Υγείας της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Μέριμνας και το Τμήμα Τουρισμού της Αντιδημαρχίας Τουρισμού και Αξιος Δημ. Περιουσίας σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Μακρινίτσας πραγματοποίησαν στο ΚΠΕ Μακρινίτσας τη δράση «Μια μέρα στο Βουνό», κατά τη διάρκεια της οποίας υπήρξαν ομιλίες, αλληλοεπιδράσεις, πεζοπορία και βιωματικά εργαστήρια για τον πλούσιο θησαυρό της φύσης και των πολιτιστικών στοιχείων που υπάρχουν στα καλντερίμια – μονοπάτια του Πηλίου (βότανα, ορυκτά, σπήλαια, κρήνες, γεφύρια) από τους Φίλους των Καλντεριμιών Γιάννη Ιατρού – Chris Vicks, τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Γιώργο Ζαφειρίου, την υπεύθυνη του ΚΠΕ Μακρινίτσας Γραμματή Μακέλη, τον αναπληρωτή υπεύθυνο του ίδιου Κέντρου Παναγιώτη Βίγκλα, τον Διευθυντή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Βόλου Μάρκο Βαξεβανόπουλο, την Κατερίνα Κωστοπούλου-οδηγού μονοπατιών του Φυσιολατρικού Ομίλου ΠΑΝ.

Τη δράση συνόδευσε πλούσιο παραδοσιακό πρωινό χάρη στη φροντίδα του Συλλόγου Επαγγελματιών Μακρινίτσας, του Γυναικείου Αγροτουριστικού Συνεταιρισμού Πορταριάς, του Γυναικείου Αγροτουριστικού Συνεταιρισμού Ιωλκού «ΤΟ ΡΟΔΙ», τους κτηνοτρόφους Ελένη και Μαρία Πέτση και του Art Café Μακρινίτσας καθώς και της Γραμματέως της Κοινότητας Μακρινίτσας Ασημίνας Κοντοζήση τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά.

Την Τετάρτη, 24 Ιουνίου, στο Πάρκο του Αγ. Κωνσταντίνου ολοκληρώθηκε και η τελευταία δράση για την ημέρα περιβάλλοντος που με σύμμαχο το καλό καιρό αυτή τη φορά (είχε αναβληθεί στις δύο προγραμματισμένες ημερομηνίες 7 και 17 Ιουνίου λόγω άσχημων καιρικών συνθηκών) και την θετική μικρών και μεγάλων μέσα από παραμύθια, μουσικές, ονειρευτήκαμε και ζωγραφίσαμε για το περιβάλλον.

Η αφήγηση της κ. Όλγας Αράμπογλου, οι μουσικές με εμψυχώτρια την Ρένια Δημητροπούλου καθώς και τα πανέμορφα εικαστικά εργαστήρια από το Στέκι Παιδιού ζωντάνεψαν εικόνες, ήχους και μας ενέπνευσαν στο να δημιουργήσουμε για το περιβάλλον μέσα από την Ζωγραφική. Όλα τα παραπάνω δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν χωρίς την ευγενική στήριξη του Βιβλιοπωλείου Συρίβελη, της Κουζίνας Αλληλεγγύης, της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων, το παγοποιείο Χριστόφορου Βαλιανάτη, την Μέτκα ΑΕ αλλά και βέβαια τους εθελοντές του Γραφείου Ε(θελω)ντή της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας, ΚΑΠΗ και Δημόσιας Υγείας.

ΗΜΕΡΑ_ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ_2015 009ΗΜΕΡΑ_ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ_2015 007

ΗΜΕΡΑ_ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ_2015 006ΗΜΕΡΑ_ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ_2015 004

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση