Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ » Ολοκλήρωση καθαρισμού ακτών στα Πλατανίδια
Ολοκλήρωση καθαρισμού ακτών στα Πλατανίδια

Ολοκλήρωση καθαρισμού ακτών στα Πλατανίδια

Με κεντρικό σύνθημα “Αγαπώ την Πόλη μου – Συμμετέχω” και με τον καθαρισμό της παραλίας Πλατανιδίων ολοκληρώθηκε από τον σήμερα Πέμπτη 19 Μαΐου 2016 η σημαντική εθελοντική προσπάθεια καθαρισμού των ακτών, που υλοποιείται για δεύτερη συνεχή χρονιά, πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου και την προσέλευση των πολιτών στις .

Το προηγούμενο χρονικό διάστημα και πιο συγκεκριμένα από την Τρίτη 10 Μαΐου έως και σήμερα καθαρίστηκαν οι : Χρυσή Ακτή Παναγίας, Νέα Αγχίαλος, ακτές Αγίου Στεφάνου, , Άναυρος, Πλάκες, Αγριά, Κάτω Λεχώνια και Πλατανίδια.

Ο καθαρισμός πραγματοποιήθηκε από τις Υπηρεσίες Καθαριότητας με την συμβολή μαθητών σχολείων του Πολεοδομικού Συγκροτήματος καθώς επίσης και εθελοντών πολιτών, μέλη συλλόγων κάθε περιοχής και φυσικά μέλη της δημοτικής αρχής.

Στον καθαρισμό συμμετείχαν τα σχολεία: 3ο Δημοτικό Σχολείο ς (Χρυσή Ακτή Παναγίας), 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Αγχιάλου “Ευγένειο” και 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Αγχιάλου “Βαρνάλειο” (Νέα Αγχίαλος), 27ο και 28ο Δημοτικά Σχολεία Βόλου (), 27ο, 7ο και 5ο Δημοτικά Σχολεία Βόλου (Άναυρος), (Αγριά), 2ο Δημοτικό Σχολείο Κάτω Λεχωνίων (Κάτω Λεχώνια-Καρνάγιο). Στους μαθητές από την δημοτική αρχή μοιράστηκαν μπλουζάκια με το “Νικόλα” και το σύνθημα της καμπάνιας “Αγαπώ την Πόλη μου – Συμμετέχω” καθώς επίσης πλαστικές σακούλες και γάντια που χρησιμοποιήθηκαν στους καθαρισμούς.

Να σημειωθεί πως εκτός από τον καθαρισμό έχουν ήδη ξεκινήσει και αποκατάστασης των υποδομών, όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο, ώστε οι παραλίες να είναι λειτουργικές για τους λουόμε ενόψει της έναρξης της καλοκαιρινής περιόδου.

Στόχος και φέτος της δημοτικής αρχής ήταν να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα για την ανάγκη ευαισθητοποίησης των τοπικών κοινωνιών αναφορικά με την προστασία του περιβάλλοντος.

“Αποδείξαμε για ακόμη μία χρονιά ότι αυτό που θέλουμε είναι μια πόλη καθαρή, μια πόλη πρότυπο. Όταν μάλιστα αυτό γίνεται από μια δημοτική αρχή που έχει στο πλευρό της εθελοντές και πάνω από όλα μικρούς μαθητές νομίζω ότι το μήνυμα γίνεται ακόμα πιο ηχηρό. Εμείς κάναμε την αρχή και αυτό που ζητάμε από τους δημότες είναι αυτό που λέμε από την πρώτη στιγμή: να μάθουν να αγαπούν την πόλη τους”, τόνισε ο ασκών καθήκοντα δημάρχου Βόλου Αθανάσιος Θεοδώρου.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως έχουν ήδη οι βολιώτες έχουν δώσει γραφής και έχουν αποδείξει ότι σε αυτή την πόλη, η αξία του εθελοντισμού έχει πλέον περάσει σε ένα άλλο επίπεδο, πολύ πιο στέρεο και ενσαρκώνει αυτό που όλοι χαρακτηρίζουμε ως κοινωνία των πολιτών.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση