Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ » Ενίσχυση του προγράμματος ανακύκλωσης στο Δήμο Νοτίου Πηλίου
Ενίσχυση του προγράμματος ανακύκλωσης στο Δήμο Νοτίου Πηλίου

Ενίσχυση του προγράμματος ανακύκλωσης στο Δήμο Νοτίου Πηλίου

Παραλαβή κάδων και απορριμματοφόρου

Στην παραλαβή κάδων ανακύκλωσης και ενός απορριμματοφόρου εντελώς δωρεάν για τις ανάγκες της ανακύκλωσης από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) προχώρησε ο Δήμος Νοτίου Πηλίου.
Οι κάδοι αναμένεται τις επόμενες ημέρες να τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία του Δήμου όπου υπάρχει ανάγκη.

Ο Δήμος Νοτίου Πηλίου αναγνωρίζει ότι η διαχείριση των απορριμμάτων αποτελεί μείζονος σημασίας ζήτημα για την εύρυθμη λειτουργία της τοπικής κοινωνίας και μεριμνά, ώστε να λαμβάνει τα κατάλληλα μέτρα, φροντίζοντας για το καλύτερο δυνατό , προβαίνοντας εν προκειμένω στην ενίσχυση του προγράμματος της ανακύκλωσης.

Είναι γνωστό πως η ανακύκλωση αποτελεί βιώσιμη λύση στο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων συσκευασίας και της διας των αντίστοιχων πρώτων υλών παρασκευής τους.

Με την ανακύκλωση χαρτιού, χαρτονιού, γυαλιού, μετάλλων και πλαστικών το όφελος που θα προκύψει τόσο για το Δήμο Νοτίου Πηλίου όσο και για το περιβάλλον είναι σημαντικό, γιατί επιτυγχάνεται:
• Μείωση του όγκου των απορριμμάτων και σημαντική οικονομία, στην αποκομιδή τους, για το Δήμο αλλά και τους δημότες.
• Μικρότερη επιβάρυνση του περιβάλλοντος.
• Εξοικονόμηση ενέργειας με την ανακύκλωση χρήσιμων υλικών.
• Από οικονομικής άποψης δεν καταβάλλεται το κόστος για την εναπόθεσή τους σε ΧΥΤΑ (30 Ευρώ ανά τόνο), παράλληλα εισπράττεται από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) ποσό 10 ευρώ για κάθε τόνο υλικών ανακύκλωσης.

Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας

Όπως τονίζει σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Νοτίου Πηλίου, Ευάγγελος Νασιόπουλος «η ανακύκλωση από την πρώτη στιγμή αγκαλιάστηκε από τους Δημότες τους οποίους και ευχαριστώ θερμά, χωρίς την συμβολή τους δεν θα είχαμε αυτό το θεαματικό , και τους καλώ από κοινού, να την ενισχύσουμε ακόμη πιο πολύ συνεισφέροντας τα μέγιστα στην περιοχή και στον Δήμο. Επίσης στις επόμενες εβδομάδες ολοκληρώνεται και η διαδικασία ς 19 εργατών καθαριότητας οκτάμηνης διάρκειας, ενισχύοντας σημαντικά τον πολύ ευαίσθητο αυτόν τομέα.

Ως δημότες του Νοτίου Πηλίου μπορούμε να συμβάλλουμε ενεργά και υπεύθυνα στην ανακύκλωση των συσκευασιών που χρησιμοποιούμε, ξεκινώντας από την διαλογή στην πηγή που είναι το σπίτι μας, η Τοπική μας Κοινότητα, ο Δήμος μας. Μπορούμε να συμμετάσχουμε στην και δια του πλούσιου φυσικού μας περιβάλλοντος και στην καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης, μειώνοντας παράλληλα τους κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

Καλούμαστε όλοι να συνεχίσουμε, να αγκαλιάσουμε αυτήν την προσπάθεια και να εντάξουμε στην καθημερινότητά μας την ανακύκλωση, ως το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα για την οριστική λύση στο πρόβλημα της διαχείρισης των αποβλήτων και των χωματερών.

Η συμμετοχή όλων μας στην ανακύκλωση των συσκευασιών αποτελεί ανάγκη και είναι επιβεβλημένη, γιατί μόνο εμείς οι ίδιοι μπορούμε με τις ενέργειές μας να διατηρήσουμε τον τόπο μας όμορφο και καθαρό, όπως αξίζει σε μας και στα παιδιά μας», καταλήγει ο κ. Νασιόπουλος.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Nα κηρυχτεί η ευρύτερη περιοχή του Δήμου Νοτίου Πηλίου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά και τις καταστροφές που προκλήθηκαν από τις ισχυρές βροχοπτώσεις που εκδηλώθηκαν την της Αποκριάς και την θα ζητήσει από το αρμόδιο υπουργείο ο δήμος.

Την απόφαση έλαβε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Νοτίου Πηλίου στη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασής του, μετά την ολική καταστροφή που υπέστη γεφύρι στην περιοχή του Καλάμου και τις αντίστοιχες καταστροφές στο δίκτυο αγροτικής οδοποιίας, αλλά και σε τμήματα του οδικού.

Για τις εκτεταμένες καταστροφές που έχουν σημειωθεί η Δημοτική Αρχή δεν διαθέτει τους απαιτούμενους πόρους προκειμένου με δικά της χρήματα να προχωρήσει στην αποκατάσταση τους για αυτό όπως αποφασίσθηκε τις αμέσως επόμενες ημέρες θα αποσταλεί σχετικό έγγραφο στο αρμόδιο υπουργείο ταυτόχρονα με τα αίτημα να κηρυχτεί η ευρύτερη περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση