Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ » No Burn: Η καύση σκουπιδιών γενικεύεται σε όλη τη χώρα
No Burn: Η καύση σκουπιδιών γενικεύεται σε όλη τη χώρα

No Burn: Η καύση σκουπιδιών γενικεύεται σε όλη τη χώρα

Μπορεί ο παραπάνω τίτλος να αφορούσε εκδήλωση που δεν πραγματοποιήθηκε εξαιτίας της μη αδειοδότησης από τον ΟΛΒ για τη χρήση του χώρου της ς, όμως δεν παύει να περιγράφει την πραγματικότητα και για το λόγο αυτό ο αγώνας ενάντια στην καύση σκουπιδιών να ξεπερνά τα όρια του Βόλου και να επεκτείνεται σε όλη την . Ήδη, το Σάββατο 17/10 και συλλογικότητες της ς διοργάνωσαν συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας με ξεκάθαρο το μήνυμα στην τσιμεντοβιομηχανία ΤΙΤΑ και στο εφιαλτικό μέλλον που τους επιφυλάσσει η συγκεκριμένη δραστηριότητα. Στην πορεία συμμετείχαν και μέλη της Πρωτοβουλίας NO BURN δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη στους συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα, αλλά και περνώντας το μήνυμα ότι ο αγώνας  δεν σταματά στο Βόλο. Συνεχίζεται και θα συνεχίζεται όπου σχεδιάζεται ο ίδιος παραλογισμός και όπου θυσιάζονται ζωές στο βωμό του κέρδους των εργολάβων των σκουπιδιών.

Την ίδια ώρα που στο Βόλο απαγορεύονται εκδηλώσεις για την καύση σκουπιδιών και στη διοργανώνονται πορείες, στο Πανελλήνιο Συνέδριο «Ημέρες Πνευμονολογίας» ανακοινώνεται αύξηση κατά 32% των παιδιατρικών περιστατικών τις ημέρες με ρύπανση στο Βόλο (2376 εισαγωγές παιδιών στο οσοκομείο Βόλου σε ένα έτος έρευνας), κατά 25% των παθολογικών περιστατικών που αφορούν σε ενήλικες και 178 ημέρες το χρόνο υπέρβαση των ορίων για τα ΡΜ2,5. Την ίδια ώρα, στις των γιατρών και των επιστημόνων για περιορισμό της ρύπανσης οι βιομηχανίες, ο ΟΛΒ και η Περιφέρεια γύρισαν τις πλάτες. Και την ίδια ώρα, νέο πλοίο έρχεται και ξεφορτώνει σκουπίδια για κάψιμο στην ΑΓΕΤ-Lafarge.

Και τις επόμενες ημέρες δικάζονται οι διωχθέντες του αγώνα , που σύρονται στα δικαστήρια προκειμένου αυτό να λειτουργήσει εκφοβιστικά για όλους όσους επιμένουμε να αγωνιζόμαστε για καθαρό αέρα. Και δικάζονται και συνάνθρωποί μας που διεκδίκησαν το δίκιο σε άλλες υποθέσεις, όπως τα νερά και ο βιολογικός καθαρισμός, κόντρα στη φασίζουσα συμπεριφορά της δημοτικής αρχής. Δικάζοντας όμως έστω κι έναν άνθρωπο που διεκδικεί το μέλλον σε αυτή την πόλη, είναι σαν να δικαζόμαστε όλοι. Γιατί όλοι έχουν δικαίωμα και υποχρέωση σε αυτό τον αγώνα. Ο εκφοβισμός δεν θα περάσει. Η τρομοκρατία δεν θα νικήσει. Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή τους στους διωχθέντες και καλούν τους συμπολίτες   στα δικαστήρια στις ημέρες διεξαγωγής των δικών.

Για όλα τα παραπάνω και για όσα έχουν  πει και ξαναπεί, ο αγώνας συνεχίζεται πιο δυναμικός και διευρυμένος. Συντονισμένος με τους πολίτες εντός και εκτός Βόλου. Αταλάντευτος μέχρι τη νίκη. Για τις επόμενες ημέρες τη σκυτάλη κρατούν οι Νέοι για το Περιβάλλον, οι Νέοι της πόλης, οι μαθητές, οι φοιτητές, που διοργανώνουν πανεκπαιδευτική εβδομάδα διαμαρτυρίας για την καύση σκουπιδιών με αποκορύφωμα το συλλαλητήριο της Παρασκευής 23 Οκτωβρίου.

Η Πρωτοβουλία Πολιτών Βόλου ενάντια στην καύση σκουπιδιών NO BURN στηρίζει τον αγώνα των νέων και καλεί τους πολίτες να συνταχθούν με τη φωνή της νεολαίας που διεκδικεί το μέλλον της. Όλοι στο συλλαλητήριο της Παρασκευής, όλοι μαζί με τα παιδιά για το αυτονόητο.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση