Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ / Nέο τηλεοπτικό κοινωνικό μήνυμα του MEDASSET για καθαρή θάλασσα
Nέο τηλεοπτικό κοινωνικό μήνυμα του MEDASSET για καθαρή θάλασσα

Nέο τηλεοπτικό κοινωνικό μήνυμα του MEDASSET για καθαρή θάλασσα

Δροσιά, χαρά και πάνω απ’ όλα υπευθυνότητα προάγει το νέο τηλεοπτικό κοινωνικό του MEDASSET για την εκστρατεία “Υπόσχεσή μας: Καθαρές Θάλασσες” που θα προβάλλεται από την 25η Ιουλίου σε όλα τα κανάλια και η παραγωγή του οποίου έγινε με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Στόχος της εκστρατείας “Υπόσχεσή μας: Καθαρές Θάλασσες” είναι η κινητοποίηση του κοινού προκειμένου να μειωθεί η και παράλληλα να δοθεί έμφαση σε αξίες όπως ο σεβασμός και η συνέπεια.

Οι πρεσβευτές της εκστρατείας Τάμτα, Αντώνης Τσαπατάκης, Χρόνης Δαμαλάς και Νικολέττα Ράλλη έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό για να αναδείξουν το σημαντικό ζήτημα της (θαλάσσιας και παράκτιας) ρύπανσης και να βοηθήσουν το έργο προστασίας της θαλάσσιας ζωής.

Ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, κ. Πάνος Καρβούνης, δήλωσε: “Η χώρα μας περιβάλλεται από θάλασσες. Προστατεύοντας το παράκτιο, θαλάσσιο και υποθαλάσσιο περιβάλλον, προστατεύουμε το μέλλον των παιδιών μας. Είναι όμως και θέμα οικονομικό αφού η χώρα μας ζει από τις θάλασσες της και τον τουρισμό.”

Η εκστρατεία “Υπόσχεσή μας: Καθαρές Θάλασσες” τελεί υπό τις αιγίδες των φορέων: Υπουργείο Τουρισμού, ΕΟΤ, ΣΕΤΕ, Συμβούλιο ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, ΗΑΤΤΑ και της Κεντρικής  Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος.

Εκτός από τους τηλεοπτικούς δέκτες, το κοινωνικό μήνυμα θα προβάλλεται επίσης στις οθόνες του Μετρό και του ΗΣΑΠ, σε 120 καταστήματα της lpha Bank καθώς και σε πολλές ιδιωτικές κλινικές σε όλη την Ελλάδα, μέσω του δικτύου της IntelligentMedia.

Φέτος, με δέκα απλές πράξεις, σεβασμό και υπευθυνότητα, διατηρούμε τις παραλίες μας καθαρές και προστατεύουμε τη θαλάσσια ζωή.  Είσαι μαζί μας;

Οι υποσχέσεις για καθαρές θάλασσες συγκεντρώνονται στην ιστοσελίδα www.katharesthalasses.gr

To MEDASSET

To MEDASSET (Μεσογειακός Σύνδεσμος για τη Σωτηρία των Θαλάσσιων Χελωνών) ιδρύθηκε στην Αγγλία το 1988. 

Είναι διεθνής περιβαλλοντική ΜΚΟ και εταιρία περιορισμένης κατ’ εγγύησης (LBG), μόνιμο μέλος- παρατηρητής της Σύμβασης της Βέρνης, στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Συνεργάζεται στενά με το MEDASSET Ελλάς, ένα Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που ιδρύθηκε το 1993 και είναι εταίρος στο Μεσογειακό Σχέδιο Δράσης του Περιβαλλοντικού Προγράμματος του ΟΗΕ (UNE/MAP).

Οι δυο οργανισμοί έχουν κοινούς στόχους, όπως είναι η και η των θαλάσσιων χελωνών και των βιοτόπων τους σε όλη τη Μεσόγειο.

Οι στόχοι επιτυγχάνονται μέσω επιστημονικής έρευνας, περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, άσκησης πίεσης σε σχετικούς φορείς και ευαισθητοποίησης του κοινού.

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ξεκινάει το έργο αποχέτευσης σε Κουκουναριές και Τρούλο του Δήμου Σκιάθου #έργοαποχέτευσης - https://t.co/UgWcrSi3B8 -

  • Λαμπάδιασε βαμβακοσυλλεκτική μηχανή στη Χλόη #βαμβακοσυλλεκτικήμηχανή - https://t.co/pwewdRC7Ud -

  • Κορωνοϊός: 4.165 νέα κρούσματα, 25 θάνατοι, 380 διασωληνωμένοι - https://t.co/XQd6UL9mcU -

"Αλιεύοντας" την είδηση