Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ » Να εξαιρεθεί το Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου από τους αγώνες Jet Ski
Να εξαιρεθεί το Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου από τους αγώνες  Jet Ski

Να εξαιρεθεί το Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου από τους αγώνες Jet Ski

Την αλλαγή διαδρομής ώστε να εξαιρεθεί το Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου από τη μεγάλη αυτή όχληση που θα προκαλέσουν τα Jet Ski, ζητά η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας, απο τις αρμόδιες αρχές.

Χαρακτηριστικά ανέρεται: “Πληροφορηθήκαμε, από τον τοπικό τύπο, ότι πραγματοποιείται στην περιοχή της Μαγνησίας Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Jet Ski. Η τελετή έναρξης είναι σήμερα Δευτέρα 13 Ιουνίου στις 20.00 στην παραλία του Βόλου. Οι αγώνες θα ξεκινήσουν αύριο Τρίτη από την περιοχή των Αλυκών Βόλου με κατάληξη στο νησί της Κυρά Παναγιάς, στο Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου.

Σε επικοινωνία μας με την Αλόννησο και τη Σκιάθο οι αντίστοιχες Λιμενικές Αρχές δήλωσαν άγνοια.

Από το Λιμεναρχείο Βόλου πληροφορηθήκαμε σήμερα ότι εξετάζεται η έκδοση της σχετικής άδειας.

Επειδή το νησί της Κυρά Παναγιάς ανήκει στη ζώνη Α΄ προστασίας του Θαλάσσιου Πάρκου Αλοννήσου και απαγορεύεται από τη νομοθεσία η οποιαδήποτε όχληση, πολύ περισσότερο η όχληση που δημιουργείται από τα Jet Ski, παρακαλούμε να ενεργήσετε, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας για την αλλαγή της διαδρομής ώστε να εξαιρεθεί το Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου από τη μεγάλη αυτή όχληση που θα προκαλέσει προβλήματα στις ενδημούσες εκεί φώκιες. Εξάλλου αυτό επιβάλλεται και από τη νομοθεσία που διέπει το Θαλάσσιο Πάρκο.”

Απάντηση Δήμου Βόλου

Φιλότιμες, όσο μπορεί να χαρακτηριστούν ως τέτοιες, προσπάθειες καταβάλλουν τα εναπομείναντα μέλη του σωματείου – σφραγίδα, με την βαρύγδουπη ονομασία «Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας» για να υπονομεύουν κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια που γίνεται σε αυτό τον τόπο, όποια μορφή κι αν αυτή έχει.

Τώρα με αστεία επιχειρήματα προσπαθούν να φέρουν εμπόδια στη διοργάνωση του παγκόσμιου πρωταθλήματος των αγώνων Jet Ski, πείθοντάς μας ακόμη περισσότερο για την ιδιοτέλεια των προθέσεών τους.

Είναι γνωστές σε όλους, σε αυτή την πόλη, οι σχέσεις τους, πολιτικές τε και άλλες, με αποτυχημένους και «πικραμένους» πολιτικούς, που τέθηκαν οριστικά στο περιθώριο με λαϊκή εντολή, κάτι που φαίνεται ότι ακόμη δεν έχουν ξεπεράσει. Όμως αυτούς και τους πρώην «συντρόφους» έχει ξεπεράσει η ίδια η κοινωνία, που περιμένει συγκεκριμένες και τολμηρές πρωτοβουλίες για να βγει ο τόπος από την υπανάπτυξη και την μιζέρια που τύποι σαν κι αυτούς συνέργησαν αποφασιστικά για να φτάσει.

Εμείς ως Δημοτική Αρχή, παρά τις τρικλοποδιές και τις διάφορες αθλιότητες, συνεχίζουμε να τολμούμε, με διοργάνωση παγκόσμιων γεγονότων, που φέρνουν την πόλη μας σε σημαντική θέση και στον τουρισμό. Αυτοί ας μείνουν στην μιζέρια τους

Πραγματικά δεν βλέπουν ότι δεν υπάρχει έστω και μια πολυσύχναστη παραλία που να μην διαθέτει πέντε – δέκα Jet Ski για την αναψυχή των λουομένων; Το πρωτάθλημα τους ενόχλησε; Και ότι ακόμη μια απλή βάρκα με εξωλέμβια μηχανή έχει περισσότερο βύθισμα από ένα Jet Ski;

Π.Π.M.: ΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΑΡΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ… ΠΑΡΑΛΙΑ

Με τις συνήθεις ανοησίες τοποθετείται ο Δήμος Βόλου στην καταγγελία της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας (ΠΠΜ) σχετικά με παραβίαση του Θαλάσσιου Πάρκου Αλοννήσου στα πλαίσια αγώνων Jet Ski. Έξεστι οι του Δήμου Βόλου ασχημονείν! Η ΠΠΜ δεν περιμένει διαπιστευτήρια από τη Δημοτική Αρχή. Είναι καταξιωμένη στη συνείδηση των πολιτών της περιοχής για τους πολύχρονους αγώνες της για την προστασία του περιβάλλοντος. Φέτος μάλιστα συμπληρώνει 20 χρόνια δράσης. Από όταν δηλαδή, ορισμένοι της παρούσης Δημοτικής Αρχής, λέρωναν τα… βρακάκια τους (για να χρησιμοποιήσουμε και εμείς την προσφιλή τους γλώσσα)!

Στα πλαίσια αυτά η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία υπερασπίζεται την ισχύουσα νομοθεσία που προστατεύει το Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου. Δεν βρέθηκαν άραγε άλλα νησιά για να τερματιστεί ο αγώνας; Έπρεπε αυτό να γίνει σε προστατευόμενη περιοχή; Εκτός και αν κάποιοι, με την υποστήριξη βέβαια του Δήμου Βόλου, θέλουν «να πουλήσουν μούρη» στις φώκιες! Η ΠΠΜ δεν αντιτίθεται στην πραγματοποίηση του αγώνα, αλλά η αντίθεσή της αφορά την όχληση στο Θαλάσσιο Πάρκο.

Για την ταμπακιέρα βέβαια καμία τοποθέτηση από τη Δημοτική Αρχή. Ποιός είναι άραγε ο φορέας που διοργανώνει τον αγώνα των Jet Ski; Είναι κάποια διεθνής ομοσπονδία ή έστω ελληνική αναγνωρισμένη ομοσπονδία; Για να αντιληφθούμε όλοι τη σοβαρότητά των διοργανωτών (πέρα από το βαρύγδουπο και ανυπόστατο τίτλο του αγώνα ως «Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Jet Ski»-το ορθόν είναι «Acropolis Jetraid 2016»), μόλις χθες και μετά τη δική μας καταγγελία, θυμήθηκαν να απευθυνθούν στο Φορέα Διαχείρισης του Θαλάσσιου Πάρκου Αλοννήσου για να ζητήσουν την άδειά του. Και μάλιστα με ένα τηλεγραφικό email που υπογράφονταν από ένα πρόσωπο, χωρίς λοιπά στοιχεία (οποία σοβαρότης)! Και πολύ σωστά ο φορέας διαχείρισης του Θαλάσσιου Πάρκου ζήτησε τα στοιχεία του διοργανωτή, τηλέφωνο, διεύθυνση, το ακριβές χρονοδιάγραμμα (ημέρα, ώρα) του αγώνα, τον αριθμό των συμμετεχόντων και το σχέδιο της διαδρομής εντός του θαλάσσιου πάρκου.

Όσον αφορά το Δήμο Βόλου, έχει σχέση με το περιβάλλον όσο ο «φάντης με το ρετσινόλαδο». Αυτό το γνωρίζουν ακόμα και τα δέντρα της πόλης του Βόλου! Δεν περιμένουμε επομένως να καταλάβουν τί σημαίνει Θαλάσσιο Πάρκο. Νομίζουν ότι είναι απλώς ένα πάρκο! Τί να πει όμως κανείς; Αφού οι άνθρωποι είναι αλλού!

 

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Τέλος Ιουνίου τα εγκαίνια του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου «Βαγγέλης Παπαθανασίου» - https://t.co/SjL0VtPdrs -

  • Νέος Πρύτανης του Π.Θ. ο Χαράλαμπος Μπιλλίνης #πρύτανηςΠανεπιστημίουΘεσσαλίας - https://t.co/i4FWLwv6PM -

  • Στον Βόλο ο Δημήτρης Κουτσούμπας #ΔημήτρηςΚουτσούμπας - https://t.co/GZISPk1xLM -

"Αλιεύοντας" την είδηση