Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ » Μια νέα εποχή για μετρήσεις ακριβείας της αέριας ρύπανσης στον Βόλο ξεκινάει
Μια νέα εποχή για μετρήσεις ακριβείας της αέριας ρύπανσης στον Βόλο ξεκινάει

Μια νέα εποχή για μετρήσεις ακριβείας της αέριας ρύπανσης στον Βόλο ξεκινάει

Τονίζει η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου Κατά της Καύσης Σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ

Συγκεκριμένα :

PM 2.5
Αμμωνία (ΝΗ3)
PM 10
Μεθάνιο (CH4)
Μονοξείδιο του Άνθρακα (CO)
Θερμοκρασία, Υγρασία, Βαρομετρική πίεση
Διοξείδιο του Αζώτου (ΝΟ2)
GPS Data
Υδρογόνο (Η2)
Σαν επιλογή θα υπάρχει ταχύτητα και κατεύθυνση αέρα που είναι πολύ σημαντικά στοιχεία.

ΔΕΝ αντέχουμε πια άλλη ξεδιάντροπη κοροϊδία:
• για μετρητές που υποτίθεται λειτουργούν στην αιχμή της τεχνολογίας παρουσιάζοντας όμως σε πάπυρο μάλλον τις μετρήσεις, και μάλιστα τρία 24ωρα μετά, εν έτει 2020!!!
• για χαρτιά της ς που τελειώνουν την επίμαχη στιγμή που είναι να καταγράψουν περιστατικά ρύπανσης, και
• για άφαντους μετρητές που ξαφνικά εμφανίζονται (αν και τους ζητούσαμε τρία χρόνια τώρα) μετά τις απονενοημένες πιέσεις των πολιτών, οι οποίοι νοσούν ποικιλοτρόπως 4 φορές πάνω από το μέσο εθνικό όρο σύμφωνα με την μελέτη νοσηρότητας-θνησιμότητας.

Σχετικά λοιπόν με την αναφορά της κ. Κολυνδρίνη, ότι κατά τη διαδικασία αλλαγής χαρτιού στον Σταθμό Αέριας Ρύπανσης (ΣΑΡ) της ς δεν καταγράφουν τις μετρήσεις, απαιτούμε ΤΩΡΑ απαντήσεις για τα εξής:
1. Ποιός είναι ο ακριβής τύπος και αριθμός μοντέλου του πανάκριβου κατά τα λεγόμενά της ΣΑΡ, πάνω από 100.000 (!) ευρώ από τα λεφτά των φορολογούμενων, χλευάζοντας δημόσια με χυδαίο και ρατσιστικό τρόπο του “φτηνιάρικους” και “πεκινουά” μετρητές που παρουσίασαν οι “πτωχοί” πολίτες ως άλλη Μαρία Αντουανέτα;
2. Γιατί τα αποτελέσματα αντί να βγαίνουν στο διαδίκτυο σε πραγματικό χρόνο όπως σε όλους τους μετρητές (online, realtime), απλώς αναρτώνται ως κείμενο σε μορφή text με καθυστέρηση στην καλύτερη 24 ώρες; Κάτι που μας βάζει σε υποψίες για χάλκευση των δεδομένων (όπως είδαμε πρόσφατα ότι συμβαίνει και σε άλλες χώρες στο “Οι Βρώμικες Μπίζνες του Τσιμέντου”).
3. Αυτός ο “πανάκριβος” ΣΑΡ δεν έχει ούτε έναν τρόπο τοπικής αποθήκευσης των δεδομένων για να μην χάνονται όταν δεν έχουν χαρτί;; Όταν, ακόμη και οι πιο οι φτηνοί μετρητές αυτονόητα διαθέτουν κάρτα SD για τοπική αποθήκευση των δεδομένων.
4. Κάθε πότε απαιτείται η αλλαγή του χαρτιού του μετρητή και σταματάνε οι μετρήσεις;
5. Γιατί η “αλλαγή χαρτιού” απαιτεί τόσο πολύ χρόνο (2-5 ώρες σύμφωνα με τις δηλώσεις της κ. Κολυνδρίνη!!) με αποτέλεσμα να χάνονται μετρήσεις σε αυτό το διάστημα;

Οι απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα θα αποδείξουν στους Βολιώτες τι ποιότητας είναι οι μετρήσεις της Περιφέρειας, που κάποιοι τολμούν ακόμη και τώρα να τις χαρακτηρίζουν αξιόπιστες και πόσο νοιάζεται ο κ. Αγοραστός για την υγεία των κατοίκων του Δήμου Βόλου.
Επίσης, απαιτούμε να δοθούν στη δημοσιότητα όλες οι μετρήσεις της ατμοσφαιρικής ρύπανσης του Βόλου από το 2014 έως σήμερα!
Φανταζόμαστε ότι υπάρχουν στα αρχεία της Περιφέρειας. Ένα σωστό δίκτυο μετρητών δείχνει από την αρχή της λειτουργίας του μετρήσεις με γραφήματα για όλους τους ρύπους από βάσεις δεδομένων, και αυτές φυλάσσονται για χρόνια. Και αυτό ισχύει για όλους τους “φτηνιάρικους” μετρητές και τις “πεκινουά” πλατφόρμες πολλώ δε μάλλον για τους υψηλής τεχνολογίας και “πανάκριβους” μετρητές της Περιφέρειας.

Σήμερα η τεχνολογία μπορεί να κατασκευάσει πολύ πιο φθηνά και αξιόπιστα συστήματα μέτρησης της ρύπανσης και ποιότητας του αέρα προσβάσιμα στον κάθε πολίτη από ότι πριν 10 χρόνια που πιθανώς αγοράστηκε ο εν λόγω μετρητής, του οποίου τις προδιαγραφές αγνοούμε αλλά ίσως και την ύπαρξή του.
Συνεπώς ή οι μετρητές της Περιφέρειας είναι πεπαλαιωμένοι και πανάκριβοι (κάποιοι θα λογοδοτήσουν για την ποιότητα και το κόστος) ή σκοπίμως δεν βγαίνουν οι μετρήσεις on line για λόγους που θα πρέπει να μας εξηγήσουν.
Εικάζουμε ότι ευθύνη μπορεί να μην έχουν για την τότε αγορά τους, έχουν όμως ευθύνη για την πλημμελή τους λειτουργία άλλα και για την μη εγκατάσταση Πολλαπλών σύγχρονων μετρητών on line με GPS και τα δεδομένα να βρίσκονται ανοιχτά και προσβάσιμα οποιαδήποτε στιγμή σε διεθνή επίσημη πλατφόρμα.
ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΈΝΟΙ να το κάνουν αυτό, όπως κάνουν ΟΛΑ τα πολιτισμένα κράτη τουλάχιστον στη ΕΕ.
Αντί αυτού, ψάχνουμε εμείς οι πολίτες που νοιαζόμαστε για τα μας και την υγεία μας να εντοπίσουμε τον “Φαντομά” μετρητή της Περιφέρειας, πού είναι, αν υπάρχει, αν δουλεύει, αν εκλάπη κοκ. Αυτό είναι σκοταδισμός και κοροϊδία όχι διαφάνεια, για να μην σκεφτούμε τα χειρότερα.

Η Περιφέρεια δεν υποτιμάει μόνο την επιστημονικότητά των πολιτών αλλά κυρίως τη νοημοσύνη τους
παραβλέποντας το γεγονός ότι πίσω από τις οδηγίες για την κατασκευή των οικονομικών μετρητών από πολίτες είναι εκπαιδευτικά όπως το Πανεπιστήμιο της Στουτγάρδης, καθώς και οι οδηγίες της ΕΕ για το λεγόμενο Citizen Science (η Επιστήμη του Πολίτη), του οποίου ένα κομ είναι και το Air Quality Measurement (Μετρήσεις Ποιότητας Αέρα) από τους πολίτες της ΕΕ, (πάλι αδιάβαστη κ. Κολυνδρίνη και παπαγαλάκια;). Θα ήταν πολύ άσχημο να υποπέσει στην αντίληψη του της Στουτγάρδης ότι κάποιοι τοπικοί αιρετοί υπάλληλοι χωρίς ειδικές γνώσεις και κάποιοι “δημοσιογράφοι” από την λοιδωρούν το τους.

Στην Επιτροπή υπάρχουν επαγγελματίες ηλεκτρονικοί και προγραμματιστές, οι οποίοι, και γνωρίζουν την κατασκευή ενός αντίστοιχου λειτουργικού μετρητή, και γνωρίζουν την ρύθμισή του, αλλά το σπουδαιότερο, ξέρουν πώς πρέπει να λαμβάνονται και να ελέγχονται οι μετρήσεις. Με πολύ πιο επαγγελματικό τρόπο από αυτόν της Περιφέρειας.
Σύντομα οι πολίτες στο Βόλο θα έχουν συστήματα δικτυωμένων μετρητών που θα κατασκευάσουν, θα εγκαταστήσουν και θα συντηρούν οι μηχανικοί της Επιτροπής, που τόσο αρέσκεται να υποτιμά η κ Κολυνδρίνη, ο κ. Αγοραστός και οι συν αυτοίς… Θα λογοδοτήσουν όμως όλοι ενώπιον των πολιτών για τα πεπραγμένα τους.
Οι πολίτες σε λίγο θα βλέπουν και θα ελέγχουν μετρήσεις για την ποιότητα αέρα με πολύ πιο επιστημονικό τρόπο από αυτό που κάνει η Περιφέρεια. Με μετρητές που συνεχώς θα αυξάνονται και θα γίνονται όλο και πιο υψηλής απόδοσης και ακριβείας διότι θα επιδοτούνται και θα συντηρούνται από τους πολίτες, τους μόνους που νοιάζονται πραγματικά για την υγεία τους και την υγεία των παιδιών τους.
Την ακρίβεια της μέτρησης θα μας τη δίνουν οι υπερευαίσθητοι sensors (αισθητήρες). Εκεί εμείς οι πολίτες και επιστήμονες της Επιτροπής Αγώνα θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να είναι σωστές οι μετρήσεις. Είμαστε εδώ για να μαχόμαστε για την ακρίβεια των μετρήσεων. Αυτό που σπουδάσαμε θέλουμε να το δώσουμε στην κοινωνία αφιλοκερδώς.
Ένα πράγμα δεν θα κάνουμε ποτέ, να χαλκεύσουμε τα στοιχεία. Γιατί, κατά πρώτο λόγο κάτι τέτοιο είναι φυσικώς αδύνατον όταν το σύστημα τρέχει on line, real time, με τους μετρητές στις βέλτιστες δυνατές θέσεις απρόσκοπτης ατμοσφαιρικής λήψης. Θα χαιρόμαστε όμως οι μετρητές μας να MHN δείχνουν ρύπανση. Θα χαιρόμαστε γιατί θα ξέρουμε ότι σε κάθε περίπτωση θα έχουμε τα σωστά στοιχεία.

ΥΓ: Ιδού κ. Μπέο, κ. Θεοδώρου, κ. Μπατζιάκα και λοιποί τοπικοί άρχοντες, κ. Μπουκώρο, κ. Μακρή, κ. Λιούπη, κ. Μαραβέγια, κ. Μεϊκόπουλε, κ. και λοιποί κομματικά στελέχη, οι ενδείξεις ότι “κάτι σάπιο υπάρχει στο Βασίλειο της Δανιμαρκίας”. Τις αποδείξεις οφείλετε να τις ψάξετε και να τις βρείτε εσείς και οι υπηρεσίες σας αν ενδιαφέρεστε πραγματικά για την υγεία των πολιτών.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση