Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ »  Κλιματική αλλαγή και υδάτινοι πόροι οι τομείς επικείμενης συνεργασίας Ελλάδας-Σλοβακίας
 Κλιματική αλλαγή και υδάτινοι πόροι οι τομείς επικείμενης συνεργασίας Ελλάδας-Σλοβακίας

 Κλιματική αλλαγή και υδάτινοι πόροι οι τομείς επικείμενης συνεργασίας Ελλάδας-Σλοβακίας

Η ενίσχυση της διμερούς ς στα ερευνητικά πεδία κλιματικής αλλαγής και διαχείρισης υδάτινων πόρων ανάμεσα σε Ελλάδα και συζητήθηκε σε του Αναπληρωτή Υπουργού Έρευνας και Καινοτομίας Κώστα Φωτάκη και του  Προέδρου της Σλοβακικής Ακαδημίας Επιστημών καθηγητή Pavol Sajgalik.

Στη που πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΠΕΘ παρευρέθησαν επίσης η Πρέσβειρα της Σλοβακικής Δημοκρατίας Iveta Hricova και η Εμπορική και Οικονομική Ακόλουθος της Σλοβακικής Πρεσβείας Jana Palatova.

Ο Αν. Υπουργός παρουσίασε την κυβερνητική πολιτική που στοχεύει στην αλλαγή του παραγωγικού προτύπου της χώρας  με βασική προτεραιότητα τη στήριξη του ανθρώπινου δυναμικού και την ανάσχεση του brain drain και ενημέρωσε για τις εμβληματικές πρωτοβουλίες του Τομέα Έρευνας και Καινοτομίας που αφορούν την Εξατομικευμένη Ιατρική και την Αγροδιατροφή, υπό το πρίσμα της κοινωνικής απήχησης των ερευνητικών δράσεων σε συνθήκες ς.

Ο κ. Sajgalik αναφέρθηκε στην διάρθρωση της Ακαδημίας Επιστημών της χώρας του που αποτελείται από 45 ερευνητικά Ινστιτούτα, και στο υψηλό επίπεδο εξειδίκευσης των Σλοβάκων επιστημόνων σε τομείς όπως η Επιστήμη Υλικών, η Βιο Μηχανική και οι Τεχνολογίες Πληροφορικής. Ο πρόεδρος της Σλοβακικής Ακαδημίας Επιστημών δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο φαινόμενο του brain drain που επίσης αποτελεί πρόβλημα για την χώρα του αλλά και στην ανάγκη διασύνδεσης της Έρευνας με την επιχειρηματικότητα.

Οι δύο πλευρές εξέφρασαν την διάθεση να διευρύνουν παλαιότερη Διμερή Συμφωνία σε τομείς όπως η κλιματική αλλαγή και οι υδάτινοι πόροι. Οι τελευταίοι, τόνισε ο κ. Sajgalik, παρόλο που τελούν σε αφθονία παραμένουν αναξιοποίητοι στην .

Στην κατεύθυνση αυτή  αποφασίστηκε η των όρων της ς στο άμεσο από τις αρμόδιες υπηρεσίες των δύο χωρών.

"Αλιεύοντας" την είδηση