Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ » «Κλείσιμο του κύκλου»: Η Ευρ.Επιτροπή υλοποιεί σχέδιο δράσης για την κυκλική οικονομία
«Κλείσιμο του κύκλου»: Η Ευρ.Επιτροπή υλοποιεί σχέδιο δράσης για την κυκλική οικονομία

«Κλείσιμο του κύκλου»: Η Ευρ.Επιτροπή υλοποιεί σχέδιο δράσης για την κυκλική οικονομία

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε σήμερα συνολική σχετικά με την υλοποίηση του σχεδίου δράσης για την κυκλική οικονομία, που ενέκρινε τον Δεκέμβριο του 2015.

Και οι 54 δράσεις στο πλαίσιο του σχεδίου το οποίο δρομολογήθηκε το 2015 έχουν πλέον υλοποιηθεί ή βρίσκονται στο στάδιο της υλοποίησης. Το γεγονός αυτό αναμένεται να δώσει ώθηση στην ανταγωνιστικότητα της ς και να συμβάλει στον εκσυγχρονισμό της οικονομίας και της βιομηχανίας της με στόχο τη δημιουργία θέσεων ς, την του περιβάλλοντος και τη δημιουργία ς ς. Στην παρουσιάζονται τα κύρια από την υλοποίηση του σχεδίου δράσης και διαγράφονται οι προ: η αντιμετώπισή τους θα ανοίξει τον δρόμο για μια κλιματικά ουδέτερη και ανταγωνιστική κυκλική οικονομία που θα ελαχιστοποιεί την πίεση στους φυσικούς πόρους, στους πόρους πόσιμου νερού, καθώς και στα οικοσυστήματα.

 Τα πορίσματα της έκθεσης θα συζητηθούν κατά την ετήσια διάσκεψη των ενδιαφερόμενων φορέων για την κυκλική οικονομία που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες στις 6 και 7 Μαρτίου.

Σήμερα η  δημοσιεύει επίσης ευρωδείκτες για την κυκλική οικονομία, οι οποίοι βρίσκονται εδώ.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση