Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ / «Κλείσιμο του κύκλου»: Η Ευρ.Επιτροπή υλοποιεί σχέδιο δράσης για την κυκλική οικονομία
«Κλείσιμο του κύκλου»: Η Ευρ.Επιτροπή υλοποιεί σχέδιο δράσης για την κυκλική οικονομία

«Κλείσιμο του κύκλου»: Η Ευρ.Επιτροπή υλοποιεί σχέδιο δράσης για την κυκλική οικονομία

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε σήμερα συνολική έκθεση σχετικά με την υλοποίηση του σχεδίου δράσης για την κυκλική οικονομία, που ενέκρινε τον Δεκέμβριο του 2015.

Και οι 54 δράσεις στο πλαίσιο του σχεδίου το οποίο δρομολογήθηκε το 2015 έχουν πλέον υλοποιηθεί ή βρίσκονται στο στάδιο της υλοποίησης. Το γεγονός αυτό αναμένεται να δώσει ώθηση στην ανταγωνιστικότητα της Ευρώπης και να συμβάλει στον εκσυγχρονισμό της οικονομίας και της βιομηχανίας της με στόχο τη δημιουργία θέσεων εργασίας, την του περιβάλλοντος και τη δημιουργία βιώσιμης ανάπτυξης. Στην έκθεση παρουσιάζονται τα κύρια αποτελέσματα από την υλοποίηση του σχεδίου δράσης και διαγράφονται οι προκλήσεις: η αντιμετώπισή τους θα ανοίξει τον δρόμο για μια κλιματικά ουδέτερη και ανταγωνιστική που θα ελαχιστοποιεί την πίεση στους φυσικούς πόρους, στους πόρους πόσιμου νερού, καθώς και στα οικοσυστήματα.

 Τα πορίσματα της έκθεσης θα συζητηθούν κατά την ετήσια διάσκεψη των ενδιαφερόμενων φορέων για την  που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες στις 6 και 7 Μαρτίου.

Σήμερα η  δημοσιεύει επίσης ευρωδείκτες για την κυκλική οικονομία, οι οποίοι βρίσκονται εδώ.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σύλληψη 17χρονου στη Ν. Ιωνία με κάνναβη #ακατέργαστηκάνναβη - https://t.co/iKuNbshtIE -

  • Παράταση προθεσμίας υποβολής αιτήσεων πρώτης αρωγής για τους σεισμόπληκτους της Σάμου και της Θεσσαλίας… - https://t.co/rDQUYaOv00 -

  • Πιστώνονται οι λογαριασμοί πολιτών και επιχειρήσεων στις Σποράδες για το Μεταφορικό Ισοδύναμο του 2021… - https://t.co/gR3S7PWNdt -

"Αλιεύοντας" την είδηση