Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ » Καθαρισμός της ακτής Αναύρου
Καθαρισμός της ακτής  Αναύρου

Καθαρισμός της ακτής Αναύρου

Στο Μήνα δράσης για το Θαλάσσιο Περιβάλλον που έχει ορίσει η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (HELMERA) με πρωτοβουλία εθελοντικού καθαρισμού ακτής την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015 συμμετέχει ο Δήμος Βόλου.

Σημειώνεται ότι προγραμματισμένη δράση Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών που αναβλήθηκε την Παρασκευή 09 Οκτωβρίου 2015 θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015 στον Άναυρο και 10.00 π.μ – 13.00.

Η δράση περιλαμβάνει υποθαλάσσιο καθαρισμό και καθαρισμό ακτών και σας προσκαλεί να συμμετάσχετε. Η πρωτοβουλία αυτή υλοποιείται στο πλαίσιο που έχει ορίσει η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (HELMERA) ως «Μήνας δράσης για το Θαλάσσιο περιβάλλον» δηλαδή μεταξύ του διαστήματος (19 Σεπτεμβρίου – 19 Οκτωβρίου) και στοχεύει στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας στην προστασία του περιβάλλοντος και ιδιαίτερα των θαλασσών και ακτών.

Από το 1985 που έχει ξεκινήσει η δράση αυτή, μέχρι σήμερα, έχουν συμμετάσχει περισσότεροι από 10 εκατομμύρια εθελοντές από 155 χώρες του κόσμου. Στην Ελλάδα από το 1991, συνολικά 68.500 εθελοντές έχουν καθαρίσει 1.500 χιλιόμετρα ακτογραμμής και έχουν συλλέξει και καταγράψει πάνω από 300 τόνους σκουπιδιών, συγκεντρώνοντας πολύτιμα στοιχεία για το είδος και την προέλευση των απορριμμάτων που καταλήγουν στα θαλάσσια οικοσυστήματα και βοηθώντας στην κατανόηση και αντιμετώπιση αυτού του σοβαρού προβλήματος.

Στη δραση θα συμμετάσχουν οι εθελοντικές ομάδες: Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων, Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, η Λέσχη Εθελοντών Βατραχανθρώπων Κεντρικής Ελλάδος, η Κουζίνα Αλληλεγγύης, οι εθελοντές του γραφείου Ε(θελω)ντή του Δήμου Βόλου καθώς και και παιδικό σταθμοί.

Πληροφορίες Γραφείο Ε(θελω)ντή 2421020412, Τοπάλη 97 με Γαλλίας (κτίριο Στρεφτάρη), https://www.facebook.com/profile.php?id=100009410917529

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση