Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ » Καθαρά οχήματα: νέες δοκιμές εκπομπών CO2 τίθενται σε ισχύ
Καθαρά οχήματα: νέες δοκιμές εκπομπών CO2 τίθενται σε ισχύ

Καθαρά οχήματα: νέες δοκιμές εκπομπών CO2 τίθενται σε ισχύ

Για όλα τα νέα αυτοκίνητα που διατίθενται στην αγορά 

Από αύριο 1 Σεπτεμβρίου 2018, τα νέα αυτοκίνητα θα πρέπει να περάσουν νέες δοκιμές εκπομπών CO2 προτού μπορέσουν να κυκλοφορούν στην Ευρώπη.

Δύο νέες αυστηρότερες δοκιμές θα εξασφαλίζουν πιο αξιόπιστα όσον αφορά τις εκπομπές: αφενός μεν μια εργαστηριακή δοκιμή που αποδίδει καλύτερα την πραγματικότητα, η Παγκόσμια Εναρμονισμένη Διαδικασία Δοκιμών Ελαφρών Οχημάτων (WLTP) αφετέρου δε μια διαδικασία πραγματοποιούμενη σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης, η δοκιμή εκπομπών σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης (RDE).

Οι δοκιμές αυτές έχουν καθιερωθεί για όλους τους νέους τύπους οχημάτων από τον Σεπτέμβριο του 2017. Πλέον, από τον Σεπτέμβριο του 2018, η δοκιμή WLTP γίνεται υποχρεωτική για όλα τα νέα αυτοκίνητα, καθώς επίσης και η διαδικασία RDE. Στο εξής καθιστά δυνατή τη μέτρηση των σωματιδίων και, από τον Σεπτέμβριο του 2019, τη μέτρηση των οξειδίων του αζώτου (NOx).

Τα εν λόγω αποτελούν μέρος των πρωτοβουλιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την καλύτερη των Ευρωπαίων από τα καυσαέρια και για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των ευρωπαίων καταναλωτών στις επιδόσεις των οχημάτων. Επιπλέον, η Επιτροπή πρότεινε νέους στόχους για τις μέσες εκπομπές CO2

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση