Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ » Κάλεσμα της ΠΠΜ σε σημερινή διαμαρτυρία στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ
Κάλεσμα της ΠΠΜ σε σημερινή διαμαρτυρία στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ

Κάλεσμα της ΠΠΜ σε σημερινή διαμαρτυρία στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ

 

 

Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας καλεί τους πολίτες του Βόλου να βρίσκονται σήμερα Τρίτη 13/3/ στη 1 το μεσημέρι έξω από το εργοστάσιο της για να διαμαρτυρηθούμε για την καύση σκουπιδιών και πετ κωκ από τη βιομηχανία αυτή.

Στο χθεσινό η ομάδα πλειοψηφίας, υπό τον επανελθόντα στο θώκο του δημάρχου κ. Μπέο, παρά την πρωτόδικη του  σε τετραετή φυλάκιση για πλημμελήματα, έλαβε την εξής απόφαση:

1)    Ζητάει να μην καίει η ΑΓΕΤ RDF, SRF και πετ κωκ.

2)    Να έχει η Δημοτική Αρχή Βόλου τον ελεγκτικό μηχανισμό για τον έλεγχο του εργοστασίου.

3)    Να κατασκευαστεί στο εργοστάσιο που θα επεξεργάζεται σκουπίδια, με τη διευκρίνιση ότι προσεχώς θα αποφασιστεί το τί ακριβώς θα παράγει!

Επίσης ο κ. πρότεινε την συγκρότηση διαπαραταξιακής ς που θα μεταβεί στην Αθήνα και θα απαιτήσει από τον υπουργό κ. Φάμελλο να αποσυρθούν όλες οι αποφάσεις που δίνουν το δικαίωμα στην ΑΓΕΤ να καίει και ότι σήμερα στη 1 το μεσημέρι, η Δημοτική Αρχή Βόλου, θα κάνει συμβολικό αποκλεισμό του εργοστασίου της ΑΓΕΤ, επιστρατεύοντας για το σκοπό αυτό και 5 .

Από την αρχή της συζήτησης ήταν φανερό ότι η Δημοτική Αρχή Βόλου έχει ως βασικό σκοπό την κατασκευή του εργοστασίου, του οποίου ο  προϋπολογισμός ξεπερνάει τα 40 εκατομμύρια ευρώ.

Για το σκοπό δε αυτό εμφανίστηκε διατεθειμένη να κάνει τις όποιες υποχωρήσεις, εμφανιζόμενη μάλιστα και αγωνιστική, αν και επί ένα χρόνο έλαμψε δια της απουσίας της από τους αγώνες φορέων και πολιτών.

Ανεξάρτητα όμως από τις προθέσεις και τα σχέδια της Δημοτικής Αρχής Βόλου, η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας πιστεύει ότι δεν πρέπει να χαθεί η σημερινή ευκαιρία για να υπάρξει ακόμα μία διαμαρτυρία από την ΑΓΕΤ και καλεί τους πολίτες να συμμετέχουν.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση