Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ » Kαύση ελαστικών και καλωδίων τα βράδια στο Βόλο
Kαύση ελαστικών και καλωδίων  τα βράδια στο Βόλο

Kαύση ελαστικών και καλωδίων τα βράδια στο Βόλο

Για ανυπαρξία ελέγχων από πλευράς αρμοδίων υπηρεσιών για τον εντοπισμό των υπευθύνων για την καύση ελαστικών και καλωδίων στο Βόλο, κάνουν λόγο κάτοικοι των περιοχών Ν. Ιωνίας, Μελισσατίκων αλλά και Βόλου, αφού εδώ και δέκα πέντε ημέρες πολλές περιοχές του Πολεοδομικού Συγκροτήματος καλύπτει δυσοσμία κατά τις βραδινές ώρες αλλά και νωρίς το πρωί.

Με αφορμή τις καταγγελίες κατοίκων, η επισήμανε ότι έχει συσταθεί ένα κλιμάκιο ελέγχου καθώς και στις της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων (ΠΕΜΣ) έφθασαν οι καταγγελίες, όμως ακόμη δεν έχουν εντοπιστεί οι παραβάτες.

Όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι οι πολίτες που απευθύνονται και σε Αστυνομία αλλά και Πυροσβεστική, οι δηλώνουν αναρμόδιες και ζητούν οι καταγγελίες να κατατεθούν επώνυμα για να προωθηθούν αρμοδίως. Η κα Κολυνδρίνη επισήμανε ότι στα κλιμάκια ελέγχου συμμετέχουν και αστυ όμως σε πολλές περιπτώσεις δεν προσέρχονται διότι δεν υπάρχει επαρκές προσωπικό. Επίσης υπάρχει απροθυμία από υπηρεσιακούς παράγοντες να πάνε για έλεγχο τις νυχτερινές ώρες, χωρίς τη συνοδεία αστυνομικών, γιατί δεν γνωρίζουν τι θα συναντήσουν.

Το θέμα της καύσης ελαστικών και καλωδίων από αθίγγα είναι μια πολύ παλιά ιστορία και παραμένει άλυτη με κινδύ για τη δημόσια .

Σημειώνεται ότι ο τοξικός καπνός που εκλύεται από την καύση των ελαστικών περιλαμβάνει επικίνδυνες ουσίες όπως αιωρούμενα σωματίδια, διοξίνες, , που επιβαρύνουν τη δημόσια και μπορεί να προκαλέσουν μέχρι και καρκίνο.

Επιπλέον η τοξική τέφρα, όταν “καθίσει” στο έδαφος, θα γεμίσει με διοξίνες το νερό και το χορτάρι, καταστρέφοντας ζωική και φυτική παραγωγή.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση