Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ / Kαύση ελαστικών και καλωδίων τα βράδια στο Βόλο
Kαύση ελαστικών και καλωδίων  τα βράδια στο Βόλο

Kαύση ελαστικών και καλωδίων τα βράδια στο Βόλο

Για ανυπαρξία ελέγχων από πλευράς αρμοδίων υπηρεσιών για τον εντοπισμό των υπευθύνων για την καύση ελαστικών και καλωδίων στο Βόλο, κάνουν λόγο κάτοικοι των περιοχών Ν. Ιωνίας, Μελισσατίκων αλλά και Βόλου, αφού εδώ και δέκα πέντε ημέρες πολλές περιοχές του Πολεοδομικού Συγκροτήματος καλύπτει δυσοσμία κατά τις βραδινές ώρες αλλά και νωρίς το πρωί.

Με αφορμή τις καταγγελίες κατοίκων, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη επισήμανε ότι έχει συσταθεί ένα κλιμάκιο ελέγχου καθώς και στις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων (ΠΕΜΣ) έφθασαν οι καταγγελίες, όμως ακόμη δεν έχουν εντοπιστεί οι παραβάτες.

Όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι οι πολίτες που απευθύνονται και σε Αστυνομία αλλά και Πυροσβεστική, οι υπηρεσίες δηλώνουν αναρμόδιες και ζητούν οι καταγγελίες να κατατεθούν επώνυμα για να προωθηθούν αρμοδίως. Η κα Κολυνδρίνη επισήμανε ότι στα κλιμάκια ελέγχου συμμετέχουν και αστυνομικοί όμως σε πολλές περιπτώσεις δεν προσέρχονται διότι δεν υπάρχει επαρκές προσωπικό. Επίσης υπάρχει απροθυμία από υπηρεσιακούς παράγοντες να πάνε για έλεγχο τις νυχτερινές ώρες, χωρίς τη συνοδεία αστυνομικών, γιατί δεν γνωρίζουν τι θα συναντήσουν.

Το θέμα της καύσης ελαστικών και καλωδίων από αθίγγανους είναι μια πολύ παλιά ιστορία και παραμένει άλυτη με κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

Σημειώνεται ότι ο τοξικός καπνός που εκλύεται από την καύση των ελαστικών περιλαμβάνει επικίνδυνες ουσίες όπως αιωρούμενα σωματίδια, διοξίνες, βαρέα μέταλλα, που επιβαρύνουν τη δημόσια υγεία και μπορεί να προκαλέσουν μέχρι και καρκίνο.

Επιπλέον η τοξική τέφρα, όταν “καθίσει” στο έδαφος, θα γεμίσει με διοξίνες το νερό και το χορτάρι, καταστρέφοντας ζωική και φυτική παραγωγή.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #Κεραμική, μια εναλλακτική δραστηριότητα για παιδιά  #Κεραμική - https://t.co/9RgSFhPkdD -

  • Θεά Αθηνά και Παναγία: Βίοι παράλληλοι; - https://t.co/oBunUiRHYa -

  • Κορωναϊός: η Επιτροπή κατέληξε σε μια πρώτη συμφωνία για ένα δυνητικό εμβόλιο - https://t.co/l1xLOgeqHl -

"Αλιεύοντας" την είδηση