Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ » Κ. Αγοραστός σε Σ. Φάμελλο: «Επείγουσα προτεραιότητα η ολοκλήρωση του υδροηλεκτρικού της Μεσοχώρας»
Κ. Αγοραστός σε Σ. Φάμελλο: «Επείγουσα προτεραιότητα  η ολοκλήρωση του υδροηλεκτρικού της Μεσοχώρας»

Κ. Αγοραστός σε Σ. Φάμελλο: «Επείγουσα προτεραιότητα η ολοκλήρωση του υδροηλεκτρικού της Μεσοχώρας»

«Ν περιέλθει ποκλειστικά στις Περιφέρειες η αρμοδιότητα για τη διαχείριση υδάτων»

Να εγκρίνει τη μελέτη περιβαλλοντικών όρων ώστε να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί το υδροηλεκτρικό έργο της ς, ζήτησε από τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλο ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας  Κώστας Αγοραστός σε συνάντηση που είχαν σήμερα στο Υπουργείο.

Ο Κ. Αγοραστός προσκάλεσε τον  Σ. Φάμελλο να επισκεφθεί την περιοχή και επισήμανε ότι η ολοκλήρωση του έργου της ς είναι επείγουσας προτεραιότητας καθώς «η σημασία του για την περιοχή μας (και όχι μόνο) και η αναγκαιότητα συμβολής της υδροηλεκτρικής ενέργειας στο ενεργειακό μίγμα της χς μας είναι αυταπόδεικτες. Από τη λειτουργία του έργου αναμένεται η ενίσχυση του συστήματος παραγωγής ενέργειας κατά 362 Gwh ετησίως, η τόνωση της απασχόλησης που είναι από τα πιο σημαντικά – αν όχι το σημαντικότερο – ζητήματα για την τοπική κοινωνία, ενώ από την άλλη πλευρά θα δημιουργηθούν στην περιοχή προϋποθέσεις βιώσιμης ανάπτυξης σε μία νέα κατεύθυνση: ήπια τουριστική ανάπτυξη, αναψυχή, οικολογικές δραστηριότητες.

Σε όλα αυτά θα πρέπει να συνυπολογισθεί και η σημασία του έργου για την ίδια την ΔΕΗ, για την οποία, όπως η διοίκησή της υπολογίζει, η μη αξιοποίηση της επένδυσης των 511 εκατομμυρίων ευρώ έως σήμερα δημιουργεί δυσεπίλυτα λογιστικά προτα και επηρεάζει αρνητικά την βιωσιμότητα της επιχείρησης».

ΚΑΡΛΑ

Στη συνάντηση έγινε εφ' όλης της ύλης συζήτηση για τη διαχείριση των υδάτινων πόρων στη Θεσσαλία με τον . Κ. Αγοραστό να παρουσιάζει τις θέσεις της Περιφέρειας και να ζητά – με την ιδιότητά του ως προέδρου της Ένωσης Περιφερειών ς – η διαχείριση να περιέλθει αποκλειστικά στις Περιφέρειες.

«Σήμερα για τη διαχείριση των υδάτων υπάρχει συναρμοδιότητα των αιρετών Περιφερειών με τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, γεγονός που προκαλεί γραφειοκρατικές εμπλοκές και καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση του πολίτη», επισήμανε ο  Κ. Αγοραστός, ο οποίος παρουσίασε στον Σωκράτη Φάμελλο την πορεία υλοποίησης του έργου ανασύστασης της λίμνης Κάρλα, του μεγαλύτερου περιβαλλοντικού έργου στην Ευρώπη, και τον προσκάλεσε να την επισκεφθεί.

Στη συνάντηση έγινε συζήτηση για τους φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών, για τους οποίους θα υπάρξει συνάντηση του κ. Φάμελλου με τους 13 τους πρώτους μήνες του 2017.

Συζήτηση έγινε επίσης και για τη διαχείριση υγρών αποβλήτων με τον πρόεδρο της ΕΝΠΕ να επισημαίνει την αναγκαιότητα ς των Περιφερειών προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί σε επίπεδο χς στο πλαίσιο της γενικότερης ευρωπαϊκής στρατηγικής «Ευρώπη 2020».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση