Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ » Οι Οικολόγοι Πράσινοι για την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων
Οι Οικολόγοι Πράσινοι για την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων

Οι Οικολόγοι Πράσινοι για την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων

Πάνω από 70 δισεκατομμύρια παραγωγικά ζώα (θηλαστικά και πτηνά) δολοφονούνται κάθε χρόνο – 9 δισεκατομμύρια μόνο στην Ευρώπη – και γύρω στα 1 με 3 τρισεκατομμύρια ψάρια και άλλα ζώα της θάλασσας αλιεύονται για να μετατραπούν σε σημαντικό ποσοστό σε ιχθυάλευρα και ιχθυέλαια για την εκτροφή των παραγωγικών ζώων.

Τεράστιος o αριθμός των ζώων που διαβιούν, μεταφέρονται, και σφάζονται κάτω από φρικτές συνθήκες, την ίδια στιγμή που η εκτροφή παραγωγικών ζώων αποτελεί παράγοντα με σοβαρές περιβαλλοντικές επιπτώσεις στην κατανάλωση νερού, στη των υδάτινων πόρων, στην υπερθέρμανση του πλανήτη, στην καταστροφή των βιοτόπων και στην του εδάφους.

Πλην όλων, η υπερβολική κατανάλωση ζωικών προϊόντων έχει συνδεθεί με σοβαρές ασθένειες και αποτελεί ένα από τους σημαντικούς παράγοντες που επηρεάζουν αρνητικά την ανθρώπινη σύμφωνα με στοιχεία και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Σήμερα, 4 Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, οι Πράσινοι επαναφέρουν επιτακτικά στο δημόσιο διάλογο τις πάγιες θέσεις τους σε μια ακόμη προσπάθεια αφύπνισης συνειδήσεων αναφορικά με μία παράλογη, σχιζοφρενική και βαθιά αντιπεριβαλλοντική και αντιοικολογική στάση.

Στόχος τους, η των δικαιωμάτων των ζώων στο επίκεντρο της πολιτικής ατζέντας και η αποτελεσματική νομική τους κατοχύρωση μία για πάντα, για τη δημιουργία μιας κοινωνίας που θα σέβεται τα ζώα και θα τα αντιμετωπίζει ως αισθανόμενα όντα και όχι ως αντικείμενα και προϊόντα για χρήσεις κατά το δοκούν. Οι «βιομηχανίες του θανάτου» δεν είναι οικολογία.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή»: Επιπλέον 44.660 νοικοκυριά εντάσσονται στο πρόγραμμα - https://t.co/VThtEBZlRC… -

  • Συμφωνία για #μεταναστευτικό: Η «ευέλικτη αλληλεγγύη» και τα αγκάθια #μεταναστευτικό - https://t.co/4Daza2BQ9D -

  • Στον Βόλο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης #ΝίκοςΑνδρουλάκης - https://t.co/dUQQH2hocZ -

"Αλιεύοντας" την είδηση