Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ / Οι Οικολόγοι Πράσινοι για την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων
Οι Οικολόγοι Πράσινοι για την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων

Οι Οικολόγοι Πράσινοι για την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων

Πάνω από 70 δισεκατομμύρια παραγωγικά ζώα (θηλαστικά και πτηνά) δολοφονούνται κάθε χρόνο – 9 δισεκατομμύρια μόνο στην Ευρώπη – και γύρω στα 1 με 3 τρισεκατομμύρια και άλλα της θάλασσας αλιεύονται για να μετατραπούν σε σημαντικό ποσοστό σε ιχθυάλευρα και ιχθυέλαια για την εκτροφή των παραγωγικών ζώων.

Τεράστιος o αριθμός των ζώων που διαβιούν, μεταφέρονται, και σφάζονται κάτω από φρικτές συνθήκες, την ίδια στιγμή που η εκτροφή παραγωγικών ζώων αποτελεί παράγοντα με σοβαρές περιβαλλοντικές επιπτώσεις στην κατανάλωση νερού, στη ρύπανση των υδάτινων πόρων, στην υπερθέρμανση του πλανήτη, στην καταστροφή των βιοτόπων και στην υποβάθμιση του εδάφους.

Πλην όλων, η υπερβολική κατανάλωση ζωικών προϊόντων έχει συνδεθεί με σοβαρές ασθένειες και αποτελεί ένα από τους σημαντικούς παράγοντες που επηρεάζουν αρνητικά την ανθρώπινη υγεία σύμφωνα με στοιχεία και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Σήμερα, 4 Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, οι επαναφέρουν επιτακτικά στο δημόσιο διάλογο τις πάγιες θέσεις τους σε μια ακόμη προσπάθεια αφύπνισης συνειδήσεων αναφορικά με μία παράλογη, σχιζοφρενική και βαθιά αντιπεριβαλλοντική και αντιοικολογική στάση.

Στόχος τους, η των δικαιωμάτων των ζώων στο επίκεντρο της πολιτικής ατζέντας και η αποτελεσματική νομική τους κατοχύρωση μία για πάντα, για τη δημιουργία μιας κοινωνίας που θα σέβεται τα και θα τα αντιμετωπίζει ως αισθανόμενα όντα και όχι ως αντικείμενα και προϊόντα για χρήσεις κατά το δοκούν. Οι «βιομηχανίες του θανάτου» δεν είναι οικολογία.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση