Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ / Οικολόγοι Πράσινοι για απειλή πυρηνικών όπλων
Οικολόγοι Πράσινοι για απειλή πυρηνικών όπλων

Οικολόγοι Πράσινοι για απειλή πυρηνικών όπλων

Με αφορμή τα 70 χρόνια από τις καταστροφικές πυρηνικές εκρήξεις στην Χιροσίμα και το Ναγκασάκι της Ιαπωνίας, οι Οικολόγοι Πράσινοι με επίσημη ανακοίνωσή τους αναφέρονται στην απειλή των πυρηνικών όπλων που παραμένει μέχρι και σήμερα υπενθυμίζοντας την θέση τους ενάντια αυτών.

Αναφέρεται συγκεκριμένα:

“Η σημερινή μέρα σηματοδοτεί την μαύρη 70η επέτειο των ατομικών βομβαρδισμών στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι στην Ιαπωνία. Στις 6 Αυγούστου του 1945, το πρώτο πυρηνικό όπλο που χρησιμοποιήθηκε ποτέ σε πόλεμο έπεσε στην πόλη της Χιροσίμα, σκοτώνοντας πάνω από 100.000 ανθρώπους. Τρεις ημέρες αργότερα, μια δεύτερη ατομική βόμβα έπεσε στο Ναγκασάκι, σκοτώνοντας μεταξύ 50.000 και 100.000 άτομα.

Όμως ακόμη και σήμερα εξακολουθούν να υπάρχουν πάνω από 16.000 πυρηνικές κεφαλές, με αρκετές εκατοντάδες από αυτές έτοιμες για άμεση χρήση. Και ενώ οι ισχυροί του πλανήτη διακηρύσσουν τη «μη εξάπλωση των πυρηνικών όπλων», το ενδιαφέρον τους είναι επιλεκτικό. Το Ισραήλ, το Πακιστάν, η Ινδία, έγιναν πυρηνικές δυνάμεις και πολλές άλλες χώρες το επιδιώκουν μέσα από τη λεγόμενη «ειρηνική χρήση» της πυρηνικής ενέργειας, η οποία και αυτή με την σειρά της εγκυμονεί καταστροφικές συνέπειες για την δημόσια υγεία και το περιβάλλον, ενώ συχνά είναι προπομπός της πολεμικής χρήσης της.

Με αφορμή την μαύρη επέτειο της Χιροσίμα, οι Οικολόγοι Πράσινοι καλούν τους πολίτες να θυμηθούν τα αθώα θύματα αυτής της επίθεσης, επαναλαμβάνοντας το διαρκές τους αίτημα για συνολική απελευθέρωση του κόσμου από τα Όπλα Μαζικής Καταστροφής, πυρηνικά, χημικά και βιολογικά.

Ο εκπρόσωπος τύπου των Οικολόγων Πράσινων Φίλιππος Γκανούλης δήλωσε σχετικά:

“Λόγω των τραγικών ανθρωπιστικών και περιβαλλοντικών συνεπειών που εγκυμονεί η ύπαρξη των πυρηνικών όπλων αλλά και η πυρηνική ενέργεια γενικότερα, εμείς ως Οικολόγοι Πράσινοι επαναβεβαιώνουμε τη καθολική δέσμευσή μας για έναν κόσμο απαλλαγμένου από κάθε λογής πυρηνικά, ειρηνικά και πολεμικά.””

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • ΕΚΒ: Άμεση λήψη υγειονομικών μέτρων για ασφαλείς χώρους δουλειάς - https://t.co/ghJ9emqe6w -

  • Αναφορά Κ. Παπανάτσιου για το ζήτημα υγιεινής και ασφάλειας στα #σχολεία  #σχολεία - https://t.co/YViMoBU5uK -

  • Συνάντηση ΝΤ ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας- Συλλόγου Εργαζομένων Περιφέρειας Θεσσαλίας - https://t.co/cgehu5lYxF -

"Αλιεύοντας" την είδηση