Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ » Η φωτογραφία που επιβεβαιώνει τις ανησυχίες για το λιώσιμο των πάγων στη Γροιλανδία
Η φωτογραφία που επιβεβαιώνει τις ανησυχίες για το λιώσιμο των πάγων στη Γροιλανδία

Η φωτογραφία που επιβεβαιώνει τις ανησυχίες για το λιώσιμο των πάγων στη Γροιλανδία

Tο νοιξιάτικο λιώσιμο των πάγων στη Γροιλνδία έχει ξεκινήσει, με εκτεταμένα στρώματα πάγουν να έχουν λιώσει αρκετές εβδομάδες νωρίτερα από ότι θα έπρεπε, αναφέρουν .

Η που τράβηξε ο Στέφεν Ολσεν του Κέντρου για τους Ωκεανούς και τον Πάγο του Δανέζικου Μετεωρολογικού Ινστιτούτου στις 13 Ιουνίου, είναι πλήρως αποκαλυπτική σχετικά με την έκταση του φαινομένου.

Στη , η οποία είναι από το φιόρντ Inglefield Bredning, απεικονίζονται σκύλοι να σέρνουν ένα έλκυθρο πάνω στο , με τη στάθμη της ς να αγγίζει τους αστραγάλους τους.

View image on Twitter
Το λιώσιμο των πάγων έφθασε το μεγαλύτερο σημείο του την περασμένη Πέμπτη, καθώς σε περιοχές που καλύπτουν το 40% της έκτασης της ς παρατηρήθηκε απώλεια πάγων η οποία ανέρχεται σε 2 γιγατό, μόνο σε μία ημέρα.

Είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται τόσο εκτενές λιώσιμο στρωμάτων πάγου τόσο νωρίς μέσα στο έτος, σύμφωνα με στοιχεία δορυφόρων από το 1979 μέχρι σήμερα, αναφέρουν οι .

 

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση