Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ » Η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου και η Greenpeace μαζί
Η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου και η Greenpeace μαζί

Η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου και η Greenpeace μαζί

Διήμερο συνάντησης στο Βόλο πραγματοποιούν αυτό το Σαββατοκύριακο 15-16 Δεκεμβρίου μέλη της και μέλη και εθελοντές της Greenpeace Ελλάδας. Η συνάντηση, που πραγματοποιείται στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, έχει σκοπό την αλληλοενημέρωση και την ανταλλαγή εμπειριών  σε θέματα που αφορούν στον κοινό αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας, αλλά και το δικαίωμα των πολιτών στην ειρηνική, μη βίαιη άρνηση και απόρριψη πολιτικών επιλογών και σχεδιαζόμενων επενδύσεων που απειλούν τα παραπάνω.

Η Greenpeace, ως παγκόσμια περιβαλλοντική οργάνωση, είναι αντίθετη σε οποιαδήποτε μορφή καύσης αποβλήτων, κρίνοντάς την ως ακριβή, αναποτελεσματική και επικίνδυνη μέθοδο διαχείρισης των απορριμμάτων, η οποία δεν συμβαδίζει με τις αρχές της αειφορίας και της βιώσιμης ανάπτυξης και επιπλέον δεν είναι συμβατή με άλλες, ηπιότερες μεθόδους διαχείρισής τους, όπως αναλύει και στην έκθεση που δημοσίευσε από το 2005.

Επιπλέον, γνωρίζοντας τις ενέργειες της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών για την ακύρωση της καύσης απορριμμάτων στο Βόλο, η Greenpeace αναγνωρίζει το δίκαιο αγώνα για την εκπλήρωση ενός σκοπού προς όφελος όλης της κοινωνίας, για αυτό και υποστηρίζει το κίνημα στέλνοντας το μήνυμα σε πανελλαδικό επίπεδο.

Όπως και η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου, έτσι και η Greenpeace υποστηρίζει πως οι ανθρώπινες κοινωνίες πρέπει να κινηθούν άμεσα στη λογική των μηδενικών αποβλήτων (zero waste), μέσα από τα στάδια της μείωσης και της διαλογής στην πηγή, της επαναχρησιμοποίησης, της ανακύκλωσης και της κομποστοποίησης.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Καθαρισμός της ακτογραμμής Μηλίνας   #ακτογραμμήΜηλίνας - https://t.co/6GwCinwyeO -

  • Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας σε τμήμα της οδού μεταξύ Kαλών Νερών και Βυζίτσας - https://t.co/14mkwWWz5k… -

  • Δράση ΟΝΝΕΔ Λάρισας, Καρδίτσας και Μαγνησίας για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2023 - https://t.co/rZGeGVLRhK… -

"Αλιεύοντας" την είδηση