Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ » Η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου και η Greenpeace μαζί
Η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου και η Greenpeace μαζί

Η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου και η Greenpeace μαζί

Διήμερο ς στο Βόλο πραγματοποιούν αυτό το Σαββατοκύριακο 15-16 Δεκεμβρίου μέλη της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου και μέλη και εθελοντές της Ελλάδας. Η , που πραγματοποιείται στο Πανεπιστήμιο ς, έχει σκοπό την αλληλοενημέρωση και την ανταλλαγή εμπειριών  σε θέματα που αφορούν στον κοινό αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας, αλλά και το δικαίωμα των πολιτών στην ειρηνική, μη ιη άρνηση και απόρριψη πολιτικών επιλογών και σχεδιαζόμενων επενδύσεων που απειλούν τα παραπάνω.

Η , ως παγκόσμια περιβαλλοντική οργάνωση, είναι αντίθετη σε οποιαδήποτε μορφή καύσης αποβλήτων, κρίνοντάς την ως ακριβή, αναποτελεσματική και επικίνδυνη μέθοδο διαχείρισης των απορριμμάτων, η οποία δεν συμβαδίζει με τις αρχές της αειφορίας και της βιώσιμης ανάπτυξης και επιπλέον δεν είναι συμβατή με άλλες, ηπιότερες μεθόδους διαχείρισής τους, όπως αναλύει και στην έκθεση που δημοσίευσε από το 2005.

Επιπλέον, γνωρίζοντας τις ενέργειες της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών για την ακύρωση της καύσης απορριμμάτων στο Βόλο, η Greenpeace αναγνωρίζει το δίκαιο αγώνα για την εκπλήρωση ενός σκοπού προς όφελος όλης της κοινωνίας, για αυτό και υποστηρίζει το κίνημα στέλνοντας το σε πανελλαδικό επίπεδο.

Όπως και η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου, έτσι και η Greenpeace υποστηρίζει πως οι ανθρώπινες κοινωνίες πρέπει να κινηθούν άμεσα στη των μηδενικών αποβλήτων (zero waste), μέσα από τα στάδια της μείωσης και της διαλογής στην πηγή, της επαναχρησιμοποίησης, της ανακύκλωσης και της κομποστοποίησης.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση