Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ » Η ΕΕ θα επενδύσει σχεδόν 700 εκατ. ευρώ σε καθαρή και καινοτόμο κινητικότητα
Η ΕΕ θα επενδύσει σχεδόν 700 εκατ. ευρώ σε καθαρή και καινοτόμο κινητικότητα

Η ΕΕ θα επενδύσει σχεδόν 700 εκατ. ευρώ σε καθαρή και καινοτόμο κινητικότητα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει την επένδυση 695,1 εκατ. ευρώ σε 49 έργα καίριας σημασίας προκειμένου να αναπτυχθεί καθαρή και καινο υποδομή ς στην Ευρώπη, για όλους τους τρόπους μεταφοράς.

Οι επενδύσεις θα προέλθουν από τον μηχανισμό «Συνδέοντας την Ευρώπη» (CEF), τον χρηματοδοτικό μηχανισμό της για τη στήριξη της ς και του εκσυγχρονισμού των υποδομών, και αναμένεται να κινητοποιήσουν έως και 2,4 δισ. ευρώ σε δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις.

Τα επιλεγμένα σχέδια θα παρέχουν υποδομή με δυνατότητα αυξημένης χρήσης εναλλακτικών καυσίμων, ηλεκτρικών αυτοκινήτων και αυτοκινήτων υδρογόνου, θα εκσυγχρονίσουν τη διαχείριση της εναέριας κυκλοφορίας στην Ευρώπη και θα αναπτύξουν τις σιδηροδρομικές και εσωτερικές πλωτές .

Με την υποστήριξη των επιλεγμένων έργων, η Επιτροπή υλοποιεί τους στόχους που ορίζονται στη δέσμη μέτρων για την «Η Ευρώπη σε κίνηση», η οποία αποσκοπεί στο να βοηθήσει τις ευρωπαϊκές βιομηχανίες και να καταστήσει την παγκόσμιο ηγέτη στην καινοτομία, στην ψηφιο και στην απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές.

Η  Βιολέτα Μπουλτς, επίτροπος αρμόδια για τις Μεταφορές, δήλωσε: «Τα εν λόγω έργα εστιάζονται στα στρατηγικά του διευρωπαϊκού δικτύου μεταφορών (ΔΕΔ-Μ) προκειμένου να εξασφαλιστεί ευρωπαϊκή προστιθέμενη αξία και ο βέλτιστος αντίκτυπος.

Αυτό θα μας δώσει τη δυνατότητα, στη συνέχεια, να επιταχύνουμε περαιτέρω τη μετάβασή μας προς τις καθαρές τεχνολογίες και τις τεχνολογίες χαμηλών εκπομπών όσον αφορά στην κινητικότητα σε ολόκληρη την Ευρώπη, και να υλοποιήσουμε αποφασιστικά το πρόγραμμα της ΕΕ για την απασχόληση, την και τις επενδύσεις».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση