Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ / Η ΕΕ θα επενδύσει σχεδόν 700 εκατ. ευρώ σε καθαρή και καινοτόμο κινητικότητα
Η ΕΕ θα επενδύσει σχεδόν 700 εκατ. ευρώ σε καθαρή και καινοτόμο κινητικότητα

Η ΕΕ θα επενδύσει σχεδόν 700 εκατ. ευρώ σε καθαρή και καινοτόμο κινητικότητα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει την επένδυση 695,1 εκατ. ευρώ σε 49 έργα καίριας σημασίας προκειμένου να αναπτυχθεί καθαρή και καινοτόμος υποδομή κινητικότητας στην Ευρώπη, για όλους τους τρόπους μεταφοράς.

Οι επενδύσεις θα προέλθουν από τον μηχανισμό «Συνδέοντας την Ευρώπη» (CEF), τον χρηματοδοτικό μηχανισμό της ΕΕ για τη στήριξη της ανάπτυξης και του εκσυγχρονισμού των υποδομών, και αναμένεται να κινητοποιήσουν έως και 2,4 δισ. ευρώ σε δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις.

Τα επιλεγμένα σχέδια θα παρέχουν υποδομή με δυνατότητα αυξημένης χρήσης εναλλακτικών καυσίμων, ηλεκτρικών αυτοκινήτων και αυτοκινήτων υδρογόνου, θα εκσυγχρονίσουν τη διαχείριση της εναέριας κυκλοφορίας στην Ευρώπη και θα αναπτύξουν τις σιδηροδρομικές και εσωτερικές πλωτές μεταφορές.

Με την υποστήριξη των επιλεγμένων έργων, η Επιτροπή υλοποιεί τους στόχους που ορίζονται στη δέσμη μέτρων για την κινητικότητα «Η Ευρώπη σε κίνηση», η οποία αποσκοπεί στο να βοηθήσει τις ευρωπαϊκές βιομηχανίες και να καταστήσει την ΕΕ παγκόσμιο ηγέτη στην καινοτομία, στην ψηφιοποίηση και στην απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές.

Η  Βιολέτα Μπουλτς, αρμόδια για τις Μεταφορές, δήλωσε: «Τα εν λόγω έργα εστιάζονται στα στρατηγικά του διευρωπαϊκού δικτύου μεταφορών (ΔΕΔ-Μ) προκειμένου να εξασφαλιστεί ευρωπαϊκή προστιθέμενη αξία και ο βέλτιστος αντίκτυπος.

Αυτό θα μας δώσει τη δυνατότητα, στη συνέχεια, να επιταχύνουμε περαιτέρω τη μετάβασή μας προς τις καθαρές τεχνολογίες και τις τεχνολογίες χαμηλών εκπομπών όσον αφορά στην κινητικότητα σε ολόκληρη την Ευρώπη, και να υλοποιήσουμε αποφασιστικά το της ΕΕ για την απασχόληση, την ανάπτυξη και τις επενδύσεις».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση