Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ » Γιώργος Δημαράς: να σταματήσει η αυθαιρεσία εις βάρος των δασών
Γιώργος Δημαράς: να σταματήσει η αυθαιρεσία εις βάρος των δασών

Γιώργος Δημαράς: να σταματήσει η αυθαιρεσία εις βάρος των δασών

Την πεποίθησή του, ότι θ πρέπει ν διασφαλιστούν τα δάση και οι δασικές εκτάσεις από τις χρόνιες πρακτικές καταπάτησης και αυθαιρεσίας εξέφρασε ο Οικολόγος βουλευτής του ιώργος Δημαράς στην επί τοις αρχής της αρμόδιας ς της Βουλής για το σ/ν «Τροποποιήσεις διατάξεων της δασικής νομοθεσίας και άλλες διατάξεις»(6.4.2017).

ια την προστασία των δασών από την αυθαιρεσία , θα πρέπει, όπως υποστήριξε, να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς η διαδικασία ανάρτησης και κύρωσης των δασικών χαρτών σε όλη την επικράτεια. Αναφορικά με τη δυνατότητα χρήσης ένορκων βεβαιώσεων ως τεκμήριο κατοχής εκτάσεων, επισήμανε τις επιφυλάξεις του με δεδομένο το γνωστό «πανηγύρι» που έχει γίνει στην τα τελευταία χρόνια με τη συνενοχή μηχανικών και ιδιοκτητών και τη χορήγηση άπειρων ένορκων βεβαιώσεων για αυθαίρετες οικοδομικές κατασκευές γενικά αλλά και μέσα σε δασικές εκτάσεις.

Τέλος, εξέφρασε αντιρρήσεις για τη διατήρηση της δυνατότητας εκχέρσωσης δασικών εκτάσεων μετά 1975, ψήφισης του νέου συντάγματος που με το άρθρο 24 προστατεύει το περιβάλλον και τα δάση.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: «Στηρίζουμε τη σταθερή θέληση του Υπουργείου Περιβάλλοντος που για πρώτη φορά προχώρησε στην ανάρτηση των δασικών χαρτών για το 36% της ελληνικής επικράτειας, ενώ με τις προηγούμενες κυβερνήσεις είχε αναρτηθεί μόνο το 1%.

Καταδικάζουμε τις δυνάμεις στην κοινωνία και στο που προσπαθούν να υπερασπιστούν μικροσυμφέροντα και αυθαιρεσίες σε βάρος των δασών. Θα χρειαστούν νομοτεχνικές βελτιώσεις που θα επικεντρώνονται και στην προστασία του δημοσίου συμφέροντος και του δασικού μας πλούτου και όχι μόνο στους ιδιώτες που θέλουν να κάνουν χρήση συγκεκριμένων εκτάσεων.»

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση