Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ » Φυσικό αέριο κίνησης οχημάτων στο Βόλο
Φυσικό αέριο κίνησης οχημάτων στο Βόλο

Φυσικό αέριο κίνησης οχημάτων στο Βόλο

 

Την εισαγωγή της ‘Αεριοκίνησης' στην καθημερινή ζωή της πόλης του σηματοδότησε η επίσημη ενημερωτική παρουσίαση για το φυσικό αέριο στην κίνηση οχημάτων, η οποία πραγματοποιήθηκε με επιτυχία σήμερα στο , με αφορμή τη λειτουργία του νέου πρατηρίου “FISIKON – BP”, επί της οδού Λαρίσης 202.

Οι παραβρισκόμενοι της εκδήλωσης -μεταξύ των οποίων ο εκτελών δημάρχου Θ. Θεοδώρου, η αντιδήμαρχος εωργία Μποντού-Τοκαλή και οι  αντιπεριφερειάρχες Δωροθέα Κολυνδρίνη και . Κίτσιος- είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα πολλαπλά οφέλη του φυσικού αερίου ως καύσιμο  κίνησης, καθώς και για το σχέδιο ανάπτυξης της ‘Αεριοκίνησης' στην ελληνική αγορά, που υλοποιεί τα τελευταία χρόνια η ΔΕΠΑ.

Στην εκδήλωση, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΠΑ, Δημήτρης Δημητριάδης, υπογράμμισε την πάγια δέσμευση της εταιρίας για την υλοποίηση του πλάνου ανάπτυξης του δικτύου FISIKON ανά την Ελλάδα, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι το φυσικό αέριο είναι το μέλλον στην αυτοκίνηση.

 

Το FISIKON ως φυσικό αέριο κίνησης των οχημάτων θα προσφέρει στους κατοίκους τη δυνατότητα επιλογής ενός καυσίμου κίνησης με μοναδικά χαρακτηριστικά. Το φυσικό αέριο είναι οικονομικότερο, ασφαλέστερο και φιλικότερο προς στο περιβάλλον καύσιμο, σε σχέση με τα υπόλοιπα συμβατικά καύσιμα, δεδομένων των μειωμένων εκπομπών σωματιδίων και διοξειδίου του άνθρακα που εκλύει. Δύναται έτσι να συνεισφέρει καθοριστικά σε ένα καθαρότερο περιβάλλον, ιδιαίτερα σε ότι αφορά στην ατμόσφαιρα της πόλης – ένα πρόβλημα που απασχολεί έντονα την τοπική κοινωνία.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να δουν ιδίοις όμμασι τις ωφέλειες της αυτοκίνησης με φυσικό αέριο, στα ανοικτά προς το κοινό Test Drive τελευταίων μοντέλων οχημάτων φυσικού αερίου (ΙΧ και επαγγελματικά) που θα διεξαχθούν από την Τετάρτη 20/04 έως και την Κυριακή 24/04, και ώρες 10:00 – 18:00 στα εξής σημεία:

  • Βόλου, Πλατεία Ρήγα Φεραίου
  • Πρατήριο FISIKON – BP, Λαρίσης 202

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να  επικοινωνούν: Γραφείο Τύπου ΔΕΠΑ, pressdepa@depa.gr, Απευθείας γραμμή: + 30 2102701185.

α σημειωθεί  ότι η ΔΕΠA  είναι  η εταιρεία που εισήγαγε το φυσικό αέριο στην Ελλάδα, πραγματοποιώντας μια μεγάλη ενεργειακή επένδυση και με πολύχρονη παρουσία στην ελληνική αγορά, είναι ένας σύγχρονος και ανταγωνιστικός όμιλος εταιρειών, με δυναμική παρουσία στον ενεργειακό τομέα και ουσιαστική συμβολή στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, την του περιβάλλοντος και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των τοπικών κοινωνιών.

Με συνεχείς επεκτάσεις των αγωγών φυσικού αερίου και τη δημιουργία νέων Εταιρειών Παροχής Αερίου (ΕΠΑ), ο όμιλος ΔΕΠΑ φέρνει το φυσικό αέριο κοντά σε όλο και περισσότερες περιοχές της χώρας.

Με μακροχρόνιες συμβάσεις προμήθειας αερίου στηρίζει την επάρκεια και ασφάλεια εφοδιασμού της χώρας, ενώ ταυτόχρονα αναπτύσσει σημαντικές πρωτοβουλίες, ώστε η Ελλάδα να έχει ουσιαστικό ρόλο ως διαμετακόμισης φυσικού αερίου προς την Ευρώπη από χώρες με πλούσια κοιτάσματα φυσικού αερίου.

 

depa1

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση