Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ » Φορτία παλαιών μετάλλων με προορισμό την Χαλυβουργία
Φορτία παλαιών μετάλλων με προορισμό την Χαλυβουργία

Φορτία παλαιών μετάλλων με προορισμό την Χαλυβουργία

Με έγγραφό του προς το Τελωνείο , το οποίο δημοσιεύτηκε σήμερα στη “Διαύγεια”, το τμήμα ελέγχου ραδιενέργειας τος της Διεύθυνσης αδειών κι ελέγχων της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας, κάνει αποδεκτό το πιστοποιητικό υπ' αριθμ. 8.15.4.6.1 / 12.01.2016 (M/V “ELENI H”) προερχόμενο από Κύπρο για εισ φορτίων παλαιών μετάλλων ως προς το περιεχόμενο των μετρήσεων (επίπεδα ραδιενέργειας φορτίου και υποβάθρου), με προορισμό την εταιρεία .

Ωστόσο θέτει ως προϋπόθεση ότι η εισ θα έχει διενεργηθεί έως τις 12 Φεβρουαρίου, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να διενεργηθεί νέος , κι επίσης διευκρινίζει ότι «Δεδομένων, τόσο του τρόπου, όσο και των συνθηκών, κάτω από τις οποίες γίνονται οι αυτές, δεν εξασφαλίζεται με βεβαιότητα ότι δεν υπάρχει ραδιενεργός πηγή στα φορτία παλαιών μετάλλων».

Σύμφωνα με το έγγραφο που δημοσιεύτηκε σήμερα στη Διαύγεια, «το φορτίο, μπορεί να εισαχθεί ελεύθερα, από άποψη ραδιενέργειας, υπό την προϋπόθεση ότι η εισαγωγή θα έχει διενεργηθεί έως τις 12.02.2016. Σε περίπτωση που δεν έχει ολοκληρωθεί η εισαγωγή για οποιονδήποτε λόγο, έως την προαναφερόμενη , θα πρέπει να διενεργηθεί καινούργιος στο εναπομείναν φορτίο και τα αποτελέσματα των ελέγχων, με το αντίστοιχο πιστοποιητικό, να διαβιβαστούν στην Υπηρεσία μας προς έγκριση.

Η Ε.Ε.Α.Ε. συνηγορεί στο να επιτραπεί ο εκτελωνισμός των φορτίων παλαιών μετάλλων στα οποία αναφέρονται, τα εν λόγω πιστοποιητικά (μέσο μεταφοράς, ποσότητες). Τα συγκεκριμένα φορτία προορίζονται για την εταιρεία ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.
Επισημαίνεται ότι για τη γνησιότητα των εγγράφου, σφραγίδων και υπογραφών, αρμόδια είναι η τελωνειακή αρχή, στην οποία θα προσκομιστεί τα πρωτότυπα πιστοποιητικά και όχι φωτοαντίγραφα ή fax. Τέλος ο ρυθμός έκθεσης που αναγράφεται στα ανωτέρω πιστοποιητικά ήταν στα επίπεδα του φυσικού υποβάθρου.

Δεδομένων όμως, τόσο του τρόπου, όσο και των συνθηκών, κάτω από τις οποίες γίνονται οι αυτές, δεν εξασφαλίζεται με βεβαιότητα ότι δεν υπάρχει ραδιενεργός πηγή στα φορτία παλαιών μετάλλων».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση