Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ » Φορτία παλαιών μετάλλων με προορισμό την Χαλυβουργία
Φορτία παλαιών μετάλλων με προορισμό την Χαλυβουργία

Φορτία παλαιών μετάλλων με προορισμό την Χαλυβουργία

Με έγγρφό του προς το Τελωνείο Βόλου, το οποίο δημοσιεύτηκε σήμερ στη “”, το τμήμα ελέγχου ραδις τος της Διεύθυνσης αδειών κι ελέγχων της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας, κάνει αποδεκτό το πιστοποιητικό υπ' αριθμ. 8.15.4.6.1 / 12.01.2016 (M/V “ELENI H”) προερχόμενο από Κύπρο για εισαγωγή φορτίων παλαιών μετάλλων ως προς το περιεχόμενο των μετρήσεων (επίπεδα ραδις φορτίου και υποβάθρου), με προορισμό την εταιρεία Χαλυβουργία.

Ωστόσο θέτει ως προϋπόθεση ότι η εισαγωγή θα έχει διενεργηθεί έως τις 12 Φεβρουαρίου, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να διενεργηθεί νέος έλεγχος, κι επίσης διευκρινίζει ότι «Δεδομένων, τόσο του τρόπου, όσο και των συνθηκών, κάτω από τις οποίες γίνονται οι μετρήσεις αυτές, δεν εξασφαλίζεται με βεβαιότητα ότι δεν υπάρχει ραδιενεργός πηγή στα φορτία παλαιών μετάλλων».

Σύμφωνα με το έγγραφο που δημοσιεύτηκε σήμερα στη , «το φορτίο, μπορεί να εισαχθεί ελεύθερα, από άποψη ραδιενέργειας, υπό την προϋπόθεση ότι η εισαγωγή θα έχει διενεργηθεί έως τις 12.02.2016. Σε περίπτωση που δεν έχει ολοκληρωθεί η εισαγωγή για οποιονδήποτε λόγο, έως την προαναφερόμενη ημερομηνία, θα πρέπει να διενεργηθεί καινούργιος έλεγχος στο εναπομείναν φορτίο και τα αποτελέσματα των ελέγχων, με το αντίστοιχο πιστοποιητικό, να διαβιβαστούν στην Υπηρεσία μας προς έγκριση.

Η Α.Ε. συνηγορεί στο να επιτραπεί ο εκτελωνισμός των φορτίων παλαιών μετάλλων στα οποία αναφέρονται, τα εν λόγω πιστοποιητικά (μέσο μεταφοράς, τητες). Τα συγκεκριμένα φορτία προορίζονται για την εταιρεία ΧΑΛΥΒΟΥΡΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.
Επισημαίνεται ότι για τη γνησιότητα των εγγράφου, σφραγίδων και υπογραφών, αρμόδια είναι η τελωνειακή αρχή, στην οποία θα προσκομιστεί τα πρωτότυπα πιστοποιητικά και όχι φωτοαντίγραφα ή fax. Τέλος ο ρυθμός έκθεσης που αναγράφεται στα ανωτέρω πιστοποιητικά ήταν στα επίπεδα του φυσικού υποβάθρου.

Δεδομένων όμως, τόσο του τρόπου, όσο και των συνθηκών, κάτω από τις οποίες γίνονται οι μετρήσεις αυτές, δεν εξασφαλίζεται με βεβαιότητα ότι δεν υπάρχει ραδιενεργός πηγή στα φορτία παλαιών μετάλλων».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση