Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ » Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία: Δημόσια διαβούλευση σχετικά με τη θέσπιση πιο φιλόδοξου στόχου της ΕΕ για το κλίμα ως το 2030
Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία: Δημόσια διαβούλευση σχετικά με τη θέσπιση πιο φιλόδοξου στόχου της ΕΕ για το κλίμα ως το 2030

Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία: Δημόσια διαβούλευση σχετικά με τη θέσπιση πιο φιλόδοξου στόχου της ΕΕ για το κλίμα ως το 2030

Ενώ η Επιτροπή επικεντρώνει τις προσπάθειές της στην του κορωναϊού, παράλληλα συνεχίζει τις προπαρασκευαστικές εργασίες για μακροπρόθεσμες πολιτικές προτεραιότητες όπως η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία.

Στο πλαίσιο αυτό, η Επιτροπή χθες ξεκίνησε διαδικτυακή δημόσια διαβούλευση σχετικά με τη θέσπιση πιο φιλόδοξου ενωσιακού στόχου για το κλίμα ως το 2030, καθώς και σχετικά με τις δράσεις και τις πολιτικές που απαιτούνται για την επίτευξη μεγαλύτερης ς των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας, η οποία αποτελεί την αναπτυξιακή στρατηγική της ς, η Επιτροπή θα παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο , μαζί με εκτίμηση επιπτώσεων, για την αναθεώρηση προς τα πάνω του στόχου της ΕΕ για το κλίμα ως το 2030, ώστε να προβλέπει των εκπομπών ρύπων κατά τουλάχιστον 50 % με 55 % σε σύγκριση με τα επίπεδα του 1990.

Αφού επιτευχθεί συμφωνία επί του νέου στόχου, η Επιτροπή θα προτείνει τη συμπερίληψή του στον ευρωπαϊκό νόμο για το κλίμα που κατατέθηκε πρόσφατα.

Βάσει του νέου στόχου για το 2030, ως το καλοκαίρι του 2021 η Επιτροπή θα εκπονήσει και την όλης της σχετικής τομεακής νομοθεσίας, συμπεριλαμομένης της σχετικής με την ενεργειακή απόδοση, τις ανανεώσιμες ενέργειας, τον επιμερισμό των προσπαθειών και το ενωσιακό σύστημα εμπορίας εκπομπών.

Χάρη στην αναθεώρηση προς τα πάνω του ισχύοντος στόχου για το 2030, η της ΕΕ προς την κλιματική ουδετερότητα μέχρι το 2050 θα καταστεί πιο σταδιακή.

Επίσης, η ευρωπαϊκή βιομηχανία θα εξασφαλίσει τα οφέλη του πρωτοπόρου, θα αποφευχθούν μη αξιοποιήσιμα περιουσιακά στοιχεία και θα ενισχυθεί ο ηγετικός ρόλος της ΕΕ στις διεθνείς για το κλίμα.

Η διαδικτυακή διαβούλευση θα είναι ανοικτή για 12 εβδομάδες, από τις 31 Μαρτίου έως τις 23 Ιουνίου 2020.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση