Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ » Εθελοντικός καθαρισμός των ακτών του Βόλου
Εθελοντικός  καθαρισμός των ακτών του Βόλου

Εθελοντικός καθαρισμός των ακτών του Βόλου

Με κεντρικό σύνθημα “Αγαπώ την Πόλη μου – Συμμετέχω” ο για δεύτερη χρονιά διοργανώνει την σημαντική εθελοντική προσπάθεια καθαρισμού των ακτών, πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου και την προσέλευση των πολιτών στις παραλίες, ξεκινώντας από αύριο Τρίτη 10 Μαΐου 2016 και 11.00 π.μ. από την παραλία της Χρυσής Ακτής Παναγιάς με την συνδρομή των μαθητών και δασκάλων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αισωνίας.

Την Τετάρτη θα ακολουθήσει ο της Ακτής της έας Αγχιάλου με την συνδρομή των μαθητών και δασκάλων του 1ου Δημοτικού Σχολείου έας Αγχιάλου “Ευγένειο” και του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Αγχιάλου “Βαρνάλειο”.

Στόχος και φέτος είναι να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα για την ανάγκη ευαισθητοποίησης των τοπικών κοινωνιών αναφορικά με την του περιβάλλοντος.

Στο πλαίσιο αυτό η Δημοτική Αρχή απευθύνει πρόσκληση στους σχολείων και εθελοντικές ομάδες, αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη, να μετέχουν στις εξορμήσεις καθαρισμού των ακτών ώστε όλοι μαζί να βιώσουμε την της προσφοράς στην κοινωνία.

Όπως τονίζεται στο μήνυμα της Δημοτικής Αρχής “Όλοι μαζί ας καθαρίσουμε τις παραλίες μας για τη του περιβάλλοντος, αλλά και για να αναπτύξουμε την περιβαλλοντική συνείδηση και να διαφυλάξουμε το φυσικό πλούτο και να αναδείξουμε την αισθητική και τις ομορφιές των ακτών μας. Ας αποδείξουμε για μια ακόμη φορά ότι σε αυτή την πόλη, η αξία του εθελοντισμού έχει πλέον περάσει σε ένα άλλο επίπεδο, πολύ πιο στέρεο και ενσαρκώνει αυτό που όλοι χαρακτηρίζουμε ως κοινωνία των πολιτών”.

Το πρόγραμμα καθαρισμού των ακτών:

Τρίτη 10/05/2016 Χρυσή Ακτή Παναγιάς

Τετάρτη 11/05/2016 Ακτή Αγχιάλου

Πέμπτη 12/05/2016 Ακτές Αγίου Στεφάνου

Παρασκευή 13/05/2016 Ακτή Αλυκών

Δευτέρα 16/05/2016 Ακτή Αναύρου /

Τρίτη 17/05/2016 Ακτή Μπαρμπαθωμά Αγριά

Τετάρτη 18/05/2016 Καρνάγιο Κάτω Λεχώνια

Πέμπτη 19/05/2016 Ακτή Πλατανιδίων

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση