Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ / Εθελοντικός καθαρισμός των ακτών του Βόλου
Εθελοντικός  καθαρισμός των ακτών του Βόλου

Εθελοντικός καθαρισμός των ακτών του Βόλου

Με κεντρικό σύνθημα “Αγαπώ την μου – Συμμετέχω” ο Δήμος Βόλου για δεύτερη χρονιά διοργανώνει την σημαντική εθελοντική προσπάθεια καθαρισμού των ακτών, πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου και την προσέλευση των πολιτών στις , ξεκινώντας από αύριο Τρίτη 10 Μαΐου 2016 και 11.00 π.μ. από την παραλία της Χρυσής Ακτής Παναγιάς με την συνδρομή των και δασκάλων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αισωνίας.

Την Τετάρτη θα ακολουθήσει ο της Ακτής της Νέας Αγχιάλου με την συνδρομή των και δασκάλων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Αγχιάλου “Ευγένειο” και του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Αγχιάλου “Βαρνάλειο”.

Στόχος και φέτος είναι να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα για την ανάγκη ευαισθητοποίησης των τοπικών κοινωνιών αναφορικά με την προστασία του περιβάλλοντος.

Στο πλαίσιο αυτό η Δημοτική Αρχή απευθύνει πρόσκληση στους μαθητές σχολείων και εθελοντικές ομάδες, αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη, να μετέχουν στις εξορμήσεις καθαρισμού των ακτών ώστε όλοι μαζί να βιώσουμε την χαρά της προσφοράς στην .

Όπως τονίζεται στο μήνυμα της Δημοτικής Αρχής “Όλοι μαζί ας καθαρίσουμε τις μας για τη προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και για να αναπτύξουμε την περιβαλλοντική συνείδηση και να διαφυλάξουμε το φυσικό πλούτο και να αναδείξουμε την αισθητική και τις ομορφιές των ακτών μας. Ας αποδείξουμε για μια ακόμη φορά ότι σε αυτή την , η αξία του εθελοντισμού έχει πλέον περάσει σε ένα άλλο επίπεδο, πολύ πιο στέρεο και ενσαρκώνει αυτό που όλοι χαρακτηρίζουμε ως των πολιτών”.

Το πρόγραμμα καθαρισμού των ακτών:

Τρίτη 10/05/2016 Χρυσή Ακτή Παναγιάς

Τετάρτη 11/05/2016 Ακτή Αγχιάλου

Πέμπτη 12/05/2016 Ακτές Αγίου Στεφάνου

Παρασκευή 13/05/2016 Ακτή Αλυκών

Δευτέρα 16/05/2016 Ακτή Αναύρου / Πλάκες

Τρίτη 17/05/2016 Ακτή Μπαρμπαθωμά Αγριά

Τετάρτη 18/05/2016 Καρνάγιο

Πέμπτη 19/05/2016 Ακτή Πλατανιδίων

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Είκοσι έξι θετικά κρούσματα στα rapid test στη Θεσσαλία #θετικάκρούσματαCovid19 - https://t.co/SJSSao6dUy -

  • Υπό μερικό έλεγχο #φωτιά στη Χαλυβουργία  #φωτιά - https://t.co/JsI89fCvCp -

  • Τέσσερις στους δέκα ανεμβολίαστους θα νοσήσουν #εμβολιασμένο - https://t.co/KOkL9gp2AF -

"Αλιεύοντας" την είδηση