Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ » Εθελοντικός καθαρισμός των ακτών του Βόλου
Εθελοντικός  καθαρισμός των ακτών του Βόλου

Εθελοντικός καθαρισμός των ακτών του Βόλου

Με κεντρικό σύνθημα “Αγαπώ την Πόλη μου – Συμμετέχω” ο Δήμος Βόλου για δεύτερη χρονιά διοργανώνει την σημαντική εθελοντική προσπάθεια καθαρισμού των ακτών, πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου και την προσέλευση των πολιτών στις παραλίες, ξεκινώντας από αύριο Τρίτη 10 Μαΐου 2016 και ώρα 11.00 π.μ. από την παραλία της Χρυσής Ακτής Παναγιάς με την συνδρομή των μαθητών και δασκάλων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αισωνίας.

Την Τετάρτη θα ακολουθήσει ο καθαρισμός της Ακτής της Νέας Αγχιάλου με την συνδρομή των μαθητών και δασκάλων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Αγχιάλου “Ευγένειο” και του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Αγχιάλου “Βαρνάλειο”.

Στόχος και φέτος είναι να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα για την ανάγκη ευαισθητοποίησης των τοπικών κοινωνιών αναφορικά με την προστασία του περιβάλλοντος.

Στο πλαίσιο αυτό η Δημοτική Αρχή απευθύνει πρόσκληση στους μαθητές σχολείων και εθελοντικές ομάδες, αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη, να μετέχουν στις εξορμήσεις καθαρισμού των ακτών ώστε όλοι μαζί να βιώσουμε την χαρά της προσφοράς στην κοινωνία.

Όπως τονίζεται στο μήνυμα της Δημοτικής Αρχής “Όλοι μαζί ας καθαρίσουμε τις παραλίες μας για τη προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και για να αναπτύξουμε την περιβαλλοντική συνείδηση και να διαφυλάξουμε το φυσικό πλούτο και να αναδείξουμε την αισθητική και τις ομορφιές των ακτών μας. Ας αποδείξουμε για μια ακόμη φορά ότι σε αυτή την πόλη, η αξία του εθελοντισμού έχει πλέον περάσει σε ένα άλλο επίπεδο, πολύ πιο στέρεο και ενσαρκώνει αυτό που όλοι χαρακτηρίζουμε ως κοινωνία των πολιτών”.

Το πρόγραμμα καθαρισμού των ακτών:

Τρίτη 10/05/2016 Χρυσή Ακτή Παναγιάς

Τετάρτη 11/05/2016 Ακτή Αγχιάλου

Πέμπτη 12/05/2016 Ακτές Αγίου Στεφάνου

Παρασκευή 13/05/2016 Ακτή Αλυκών

Δευτέρα 16/05/2016 Ακτή Αναύρου / Πλάκες

Τρίτη 17/05/2016 Ακτή Μπαρμπαθωμά Αγριά

Τετάρτη 18/05/2016 Καρνάγιο Κάτω Λεχώνια

Πέμπτη 19/05/2016 Ακτή Πλατανιδίων

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Δήμος Νοτίου Πηλίου: Συνάντηση  εργασίας με μέλη της Γαστρονομικής Κοινότητας Πηλίου - https://t.co/5055NiRgov… -

  • Θερινά δρομολόγια από τις Αστικές Συγκοινωνίες Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/Fy9gG3cufN -

  • Συνάντηση διευθύνοντος συμβούλου της ΟΛΒ Α.Ε. με τον Αιγύπτιο πρέσβη στην Ελλάδα - https://t.co/TpKkYnW7Xh… -

"Αλιεύοντας" την είδηση