Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ » Επιτροπή Αγώνα Πολιτών: Μη ορθές οι μετρήσεις για την άδεια στην ΑΓΕΤ
Επιτροπή  Αγώνα Πολιτών: Μη ορθές οι μετρήσεις για την άδεια στην ΑΓΕΤ

Επιτροπή Αγώνα Πολιτών: Μη ορθές οι μετρήσεις για την άδεια στην ΑΓΕΤ

Για μη ορθές μετρήσεις  στις οποίες βασίστηκε η Ο  και δόθηκε η άδεια καύσης απορριμμάτων από την ΑΓΕΤ έκανε λόγο  το μέλος της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Μάρκος Βαξεόπουλος,  μιλώντας στην ΕΡΤ .

Επίσης  είπε πως ζητήθηκε από την αντιπεριφερειάρχη Δωροθέα , με την οποία η επιτροπή συναντήθηκε χθες το απόγευμα, να προβεί σε μετρήσεις άμεσα και να ενημερωθεί το αρμόδιο υπουργείο, ενώ ανέφερε ότι η Επιτροπή έχει στα χέρια της βίντεο από την πηγή που προκάλεσε την αιθαλομίχλη που είχε σκεπάσει σήμερα την πόλη, συνοδεία της μυρωδιάς καμένου πλαστικού.

Ειδικότερα ο κ. Βαξεόπουλος ανέφερε ότι η Επιτροπή από την αρχή είχε εντοπίσει το λάθος στις μετρήσεις των απαερίων που είχαν χρησιμοποιηθεί για να δοθεί η Ο και το πιστοποίησε και με δικές της μετρήσεις και ενημέρωσε χθες το απόγευμα την Περιφέρεια. «Η Περιφέρεια πρέπει να προβεί άμεσα σε δικές της μετρήσεις για το θέμα και να ενημερώσει το αρμόδιο υπουργείο, καταδεικνύοντας την πολιτική της βούληση αν επιθυμεί να προστατεύσει τους πολίτες» τόνισε ο μεταξύ άλλων ο κ. Βαξεβανόπουλος.

Επιπλέον ανέφερε ότι η Επιτροπή έχει στα χέρια της βίντεο με την πηγή ρύπανσης της ατμόσφαιρας της πόλης σήμερα το πρωί που και πάλι επανήλθε η οσμή του καμένου πλαστικού. «Επεξεργαζόμαστε το βίντεο και θα το αποστείλουμε εντός της ημέρας σε όλα τα ΜΜΕ και τις αρμόδιες υπηρεσίες», ανέφερε. Τόνισε ότι η κ. δήλωσε χθες ότι δεν γνωρίζει τον ρυπαντή της οσμής και εκτίμησε ότι σταμάτησε να ρυπαίνει λόγω των πολλών ελέγχων που έγιναν σε βιομηχανίες της περιοχής.

Σημειώνεται ότι ένα ακόμη θέμα που τέθηκε, αλλά η αντιπεριφερειάρχης δεν ήταν σε θέση να απαντήσει, είναι πως είναι δυνατόν την ώρα που βγαίνει από το φουγάρο της ΑΓΕΤ, την ίδια ώρα οι online μετρήσεις της εταιρείας δείχνουν μηδενικούς ρύπους αιθάλης.

Η Επιτροπή ζήτησε επίσης επέκταση του δικτύου φορητών σταθμών αεορύπανσης και ευρεία γκάμα μετρήσεων ώστε να υπάρχει ασφαλές . Συνεχίζοντας ο κ. Βαξεβανόπουλος υπογράμμισε ότι «δεν αρκεί η Περιφέρεια να δηλώνει ότι έθεσε το θέμα των περισσότερων του ενός μετρητών στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και αναμένει την ένταξη της χρηματοδότησης στο . Οφείλει έμπρακτα να αποδείξει με ποια πλευρά συντάσσεται».

Σε ότι αφορά τις δικές τους ενέργειες ως Επιτροπή Αγώνα, τόνισε επιμένουν ότι πρέπει να προχωρήσουν οι μετρήσεις στο έδαφος γύρω από την ΑΓΕΤ, και αφού ο Δημόκριτος δεν επιθυμεί να συμμετάσχει σ' αυτή την εργασία, προτείναμε στην αντιπεριφερειάρχη να απευθυνθεί σε άλλα Πανεπιστήμια και ιδιωτικές επιχειρήσεις, πρωτοβουλία που μας διαβεβαίωσε ότι το κάνει άμεσα ώστε να γίνουν οι σχετικές μετρήσεις.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση