Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ » Eπιτροπή Αγώνα Πολιτών: Και απόβλητα από “κορωναϊό” στον Βόλο
Eπιτροπή Αγώνα Πολιτών: Και απόβλητα από “κορωναϊό” στον Βόλο

Eπιτροπή Αγώνα Πολιτών: Και απόβλητα από “κορωναϊό” στον Βόλο

Στον Βόλο μάθαμε από εχθές ότι εκτός των άλλων λειτουργεί και ιδιόκτητη από την “ΕΛΛΑΚΤΩΡ” μονάδα διαχείρισης επικίνδυνων μολυσματικών αποβλήτων και μάλιστα από “ΚΟΡΩΝΑΪΟ“! Η Αποστείρωση Α.Ε. (https://energypress.gr/news/omilos-ellaktor-analamvanei-dorean-ti-diaheirisi-ton-nosokomeiakon-apovliton-koronoioy-toy)

Το γνωρίζατε, πολίτες του Βόλου; Μας ρώτησαν μήπως; Ποιός αδειοδότησε;

Ο “ΚΟΡΩΝΑΪΟΣ” έρχεται λοιπόν να συμπληρώσει το μενού με τα ραδιενεργά νοσοκομειακά που έρχονται από τη Φυλή για καύση στο γνωστό μέρος και για τα οποία έχουμε ήδη διαμαρτυρηθεί και καταγγείλει την .

Πού ακριβώς γίνεται η αποθήκευση των επικίνδυνων αποβλήτων υγειονομικού ελέγχου, και ποιος την ελέγχει; Ειδικά όταν αυτή η νέα πανδημία είναι ακόμα άγνωστο πώς επιδρά σε άνθρωπο και περιβάλλον;

Την ώρα που το Εθνικό Σύστημα Υγείας αναδεικνύεται σε τόσο κρίσιμες στιγμές ως ο πυλώνας στήριξης της υγείας, η τόσο επικίνδυνη δουλειά της διαχείρισης αποβλήτων από τον “ΚΟΡΩΝΟΪΟ” ανατίθεται εν λευκώ σε ιδιωτική εταιρία; και μάλιστα στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ; Όταν μάλιστα μία άλλη της δραστηριότητα είναι η παρασκευή υλικού για καύση από αποτεφρωτήρες και τσιμεντο [Εργοστάσιο Μηχανικής Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης (ΕΜΑΚ) Άνω Λιοσίων]; Ποιός είναι σε θέση να την ελέγγξει;

Πόσο επικίνδυνο είναι αυτό για την πόλη; Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η διαχείριση επικίνδυνων ραδιενεργών νοσοκομειακών αποβλήτων είναι ακριβή και είναι δοσμένη σε ιδιώτες.

Η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου έχει επισημάνει το πρόβλημα με αφορμή δημοσίευμα στον αθηναϊκό τύπο για ανίχνευση ραδιενεργών νοσοκομειακών αποβλήτων στον πρόσφατα (https://volos.ert.gr/blog/2020/01/30/epitropi-agona-politon-i-vomva-ton-radienergon-apovliton-eskase/). Αναρωτιόμαστε, γιατί ένας ιδιώτης να προσφέρει ν μια υπηρεσία, που του κοστίζει τόσο ακριβά και γνωρίζουμε ότι στην περίπτωση του , προκειμένου να αποφύγει το κόστος και να έχει μεγαλύτερο κέρδος, “ξεφορτώνεται” τα νοσοκομειακά απόβλητα.

Οι ως τώρα θεωρούνται τα καλύτερα πειραματόζωα της Ελληνικής επικράτειας, πειθήνια και δεκτικά δυστυχώς. Και πλέον με την αποθήκευση δίπλα από την πόρτα μας επικίνδυνων υλικών της χειρότερης πανδημίας από την εποχή της “Μαύρης Πανώλης”, είμαστε πλέον και με τη βούλα μεγαλοεπιχειρήσεων, κυβερνήσεων και τοπικών αυτοδιοικήσεων, οι “Άθλιοι”.

Ο Δήμος Βόλου  

Μετά το  δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο η εταιρεία ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΗ Α.Ε, του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, που λειτουργεί νόμιμα με όλες τις προβλεπόμενες άδειες στην περιοχή μας τουλάχιστον  από το 2008, έκανε πρόταση στην Κυβέρνηση να αναλάβει πλήρως τη σχετική δαπάνη και διαχείριση όλων των νοσοκομειακών αποβλήτων του Κέντρου Νοσηλείας Περιστατικών κορωνοϊού Ν.Ι.Μ.Ι.Τ.Σ., στη μονάδα της στον Βόλο, και επειδή η ευαισθησία όλων μας τη συγκεκριμένη περίοδο εύλογα είναι ιδιαίτερα αυξημένη, ζητήσαμε πλήρη ενημέρωση από τις αρμόδιες ελεγκτικές , την οποία θα έχουμε μέσα στην εβδομάδα που έρχεται.

Ωστόσο δεν μπορούμε να εξηγήσουμε τη νέα υστερική αντίδραση της αυτοαποκαλούμενης Επιτροπής Αγώνα Πολιτών, όταν η συγκεκριμένη μονάδα λειτουργεί επί 12 χρόνια στην περιοχή μας, δηλαδή και επί των ημερών της καθεστωτικής ομάδας που ζε τον Βόλο της οποίας στελέχη, με ποικίλα κίνητρα και διάφορες επι, διετέλεσαν πολλά επιφανή μέλη της σημερινής Επιτροπής.

Ιδιαίτερα μάλιστα όταν είναι γνωστό ότι όλα αυτά τα χρόνια λειτουργεί με το ίδιο αντικείμενο, δηλαδή την αποστείρωση Επικίνδυνων Αποβλήτων Αμιγώς Μολυσματικών και Επικίνδυνων Αποβλήτων Υγειονομικών Μονάδων.

Σε κάθε περίπτωση, η Δημοτική Αρχή του Βόλου, λειτουργώντας με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, θα διερευνήσει περαιτέρω το θέμα και να είναι βέβαιοι οι πολίτες ότι στην περίπτωση που διαπιστώσουμε οποιοδήποτε κενό ή άλλο στοιχείο που να προκαλεί την παραμικρή ανησυχία, θα αντιδράσουμε άμεσα.

Για την προάσπιση της δημόσιας υγείας, αν απαιτηθεί, μπορούμε να συμπορευθούμε ακόμα και με αυτή την «Επιτροπή» Πολιτών.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση