Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ » «Επιλογή Ευθύνης»:  Παράνομη και «με τη βούλα» της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος   η αποδοχή από τον ΧΥΤΑ αποβλήτων της Τρίπολης
«Επιλογή Ευθύνης»:  Παράνομη  και «με τη βούλα» της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος   η αποδοχή από τον ΧΥΤΑ  αποβλήτων  της Τρίπολης

«Επιλογή Ευθύνης»:  Παράνομη και «με τη βούλα» της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος   η αποδοχή από τον ΧΥΤΑ αποβλήτων της Τρίπολης

 

 

 «Με της παράταξής μας, στις 30-05-2016, χαρακτηρίζαμε ως , ανεύθυνη και αντίθετη προς τα συμφέροντα των δημοτών την απόφαση του Δ.Σ. του ΣΥΔΙΣΑ Ν. ς, για την επ' αόριστον αποδοχή υγειονομικών αποβλήτων, 120 τον/μήνα περίπου, από την ιδιωτική μονάδα «ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΝΤΙΡΡΥΠΑΝΣΗΣ ANSY Α.Ε.», που είναι εγκατεστημένη στη Τρίπολης. Τα παραπ;aνω τονίζει η δημοτική παράταξη «Επιλογή Ευθύνης».

Χαρακτηριστικά αναφέρει: “Η πλήρης επιβεβαίωση των παραπάνω ήρθε «με τη βούλα» της αρμόδιας ελεγκτικής Υπηρεσίας. Συγκεκριμένα, με το αρ. πρωτ. 4991/31-05-2016 έγγραφό της προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου και τον ΣΥΔΙΣΑ Ν. ς, η & Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας σημειώνει χαρακτηριστικά πως «η Υπηρεσία μας… θεωρεί ότι η με αριθμό 1/2016 Απόφαση του Δ.Σ. του Συνδέσμου με θέμα «Αίτημα της «ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΝΤΙΡΥΠΑΝΣΗΣ – ANSY Α.Ε.» για τη μεταφορά και απόρριψη αποστειρωμένων Ε.Α.Α.Μ., στον Χ.Υ.Τ.Α.Π.Σ. Βόλου» ελήφθη, κατά παράβαση της κείμενης περιβαλλοντικής ς και επιφυλάσσεται για περαιτέρω ενέργειες στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της», παραθέτοντας ως λόγους ότι:

σύμφωνα με τους ισχύοντες περιβαλλοντικούς όρους λειτουργίας του ΧΥΤΑ, μπορούν να διατίθεται σε αυτόν αστικά προερχόμενα μόνο από τους Δήμους Βόλου, Αλμυρού, Ρήγα ου, Ζαγοράς-Μουρεσίου (εκτός Δ.Δ. Μουρεσίου) και του Δ.Δ. Μηλεών του Δήμου Νοτίου Πηλίου, και ειδικότερα όσα απομένουν μετά από την εφαρμογή του συστήματος Διαλογής στην Πηγή (ΔσΠ).

Επιπλέον, ότι ο ΧΥΤΑ θα μπορούσε να δέχεται τα συγκεκριμένα εκτός νομού απόβλητα, εφόσον ήταν δημοτικά, και όχι ιδιωτικής επιχείρησης, και με τον όρο της τήρησης της σχετικής ς, που προβλέπει τη, με συγκεκριμένες προϋποθέσεις, έκδοση κοινής απόφασης των δύο Γενικών Γραμματέων των εμπλεκόμενων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων (στην προκειμένη περίπτωση, Πελοποννήσου και Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας).

Με αυτά τα δεδομένα, μόνο έκπληξη δεν αποτελεί η ένοχη σιωπή της, συνήθως λαλίστατης, Δημοτικής Αρχής, η οποία μετά από τόσο διάστημα και παρά την ανακοίνωσή μας και τη σχετική ερώτηση των 6 ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων, δεν έχει ψελλίσει ούτε λέξη.

Ο λόγος πλέον ανήκει στις αρμόδιες ελεγκτικές και δικαστικές αρχές. Είναι αυτονόητο ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου οφείλει να ανακαλέσει άμεσα τη σχετική απόφασή του.»

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση