Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ » Ενημερωτική συνάντηση για την λίμνη Κάρλα
Ενημερωτική συνάντηση για την λίμνη Κάρλα

Ενημερωτική συνάντηση για την λίμνη Κάρλα

Συνάντηση ενημέρωσης εκπροσώπων της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας ς και του Κέντρου για τη Μελέτη και Προστασία του Περιβάλλοντος και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Λίμνης Βοιβηίδα – ς (ΚΕ.ΜΕ.ΒΟ.) έγινε από το επιστημονικό προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης Περιοχής Οικονάπτυξης ς-Μαυροβουνίου-Κεφαλόβρυσου-Βελεστίνου.

Τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου , οι και Γιάννης Μέκκας, εκπρόσωποι της Οικολογικής Οργάνωσης Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας και ο  Σωτήρης Γκανάτσιος, εκπρόσωπος του Κέντρου για τη Μελέτη και Προστασία του Περιβάλλοντος και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Λίμνης Βοιβηίδα – Κάρλας (ΚΕ.ΜΕ.ΒΟ.), επισκέφθηκαν τα γραφεία του Φορέα Διαχείρισης Περιοχής Οικος Κάρλας-Μαυροβουνίου-Κεφαλόβρυσου-Βελεστίνου στο πλαίσιο ενημέρωσής τους από το επιστημονικό προσωπικό του Φ.Δ.

Η συνάντηση ξεκίνησε με σύντομες παρουσιάσεις του νομικού πλαισίου λειτουργίας του Φορέα Διαχείρισης , του έργου που υλοποιήθηκε από το 2011 έως σήμερα, στο πλαίσιο του ΕΠΠΕΡΑΑ 2007-2013 και της Αυτεπιστασίας, στους άξονες της Περιβαλλοντικής Παρακολούθησης, της Φύλαξης-Επόπτευσης και της Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης και Ευαισθητος.

Ακολούθησαν ερωτήσεις από πλευράς των εκπροσώπων της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας και του ΚΕ.ΜΕ.ΒΟ. και  δόθηκαν διευκρινήσεις από το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης σχετικά με την και λειτουργία των έργων επανασύστασης του υγροτόπου της Κάρλας, την οικολογική κατάσταση και τα περιβαλλοντικά προβλήματα της προστατευόμενης περιοχής αλλά και τις  προοπτικές συνέχισης λειτουργίας του Φορέα Διαχείρισης ενόψει της λήξης παράτασης των συμβάσεων του προσωπικού και της χρηματοδότησης από το Πράσινο Ταμείο στις 31.12..

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με εποικοδομητικό διάλογο, κατά τη διάρκεια του οποίου επισημάνθηκε η ανάγκη συνεργασίας σε θέματα δημοσιος και επίλυσης περιβαλλοντικών προβλημάτων καθώς και συχνότερης επικοινωνίας και διάχυσης πληροφοριών μεταξύ των παρευρισκόμενων φορέων για την αποτελεσματικότερη προστασία και διαχείριση της περιοχής ευθύνης του Φ.Δ. Π.Ο.Κα.Μα.ΚεΒε.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση