Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ » Ενημέρωση του Φορέα Διαχείρισης για τα νεκρά πτηνά στην Κάρλα
Ενημέρωση του Φορέα Διαχείρισης για τα νεκρά πτηνά στην Κάρλα

Ενημέρωση του Φορέα Διαχείρισης για τα νεκρά πτηνά στην Κάρλα

Ενημέρωση, με νέα στιχεία για τα στον Ταμιευτήρα της Κάρλας κάνει ο Φορέας Διαχείρισης.

Όπως αναφέρεται, με βάση τα παραδοθέντα των αναλύσεων από το εργαστήριο Κτηνιατρικής Υπηρεσίας ( ) δεν προκύπτει ειδικός παθογόνος μικροοργανισμός, διαπιστώθηκε μεγάλος αριθμός ασκαρίδων στα νεκρά άτομα ενώ στα ληθαργικά άτομα παρατηρήθηκαν φυσιολογικά ευρήματα κυτταρολογικής ανάλυσης.

Επίσης, ζητήθηκαν αρμοδίως ( αρ. πρωτ.981/12082016) τα και το αν σχετικά με την υπαιτιότητα των κυανοτοξινών στο φαινόμενο του θανάτου των πτηνών. Οι υπεύθυνοι ερευνητές του Παν/μιου Θεσσαλίας αρνήθηκαν την δημοσιοποίησή τους.

Η κατάσταση των πτηνών που εστάλησαν για περίθαλψη βαίνει βελτιούμενη μετά από χορήγηση ειδικής θεραπείας.

Ο Φ.Δ. αναμένει επιπλέον τις τοξικολογικές ( έχουν σταλεί σε ειδικό εργαστήριο στην Αθήνα) καθώς και τα αποτελέσματα εκ μέρους του εξειδικευμένου εργαστηρίου της Κτηνιατρικής Σχ. Του Παν/μίου Θεσσαλίας.

Ο Φ.Δ. βρίσκεται σε με τον Δήμο Ρήγα ου και τις συναρμόδιες υπηρεσίες για την λήψη όποιων άμεσων μέτρων όταν αυτά υποδειχθούν με την ολο του ιατροδικαστικού πορίσματος.

Ο Φ.Δ.ενημερώνει για τα μέχρι τώρα πορίσματα όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς και ιδιαίτερα τους τοπικούς παραγωγικούς φορείς.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση