Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ / Ενημέρωση του Φορέα Διαχείρισης για τα νεκρά πτηνά στην Κάρλα
Ενημέρωση του Φορέα Διαχείρισης για τα νεκρά πτηνά στην Κάρλα

Ενημέρωση του Φορέα Διαχείρισης για τα νεκρά πτηνά στην Κάρλα

Ενημέρωση, με νέα στιχεία για τα νεκρά πτηνά στον Ταμιευτήρα της Κάρλας κάνει ο Φορέας Διαχείρισης.

Όπως αναφέρεται, με βάση τα παραδοθέντα αποτελέσματα των αναλύσεων από το εργαστήριο Κτηνιατρικής Υπηρεσίας ( Λάρισα) δεν προκύπτει ειδικός παθογόνος μικροοργανισμός, διαπιστώθηκε μεγάλος αριθμός ασκαρίδων στα νεκρά άτομα ενώ στα ληθαργικά άτομα παρατηρήθηκαν φυσιολογικά ευρήματα κυτταρολογικής ανάλυσης.

Επίσης, ζητήθηκαν αρμοδίως ( αρ. πρωτ.981/12082016) τα αποτελέσματα και το ανάλογο πόρισμα σχετικά με την υπαιτιότητα των κυανοτοξινών στο φαινόμενο του θανάτου των πτηνών. Οι υπεύθυνοι ερευνητές του Παν/μιου Θεσσαλίας αρνήθηκαν την δημοσιοποίησή τους.

Η κατάσταση των πτηνών που εστάλησαν για περίθαλψη βαίνει βελτιούμενη μετά από χορήγηση ειδικής θεραπείας.

Ο Φ.Δ. αναμένει επιπλέον τις τοξικολογικές εξετάσεις ( έχουν σταλεί σε ειδικό εργαστήριο στην Αθήνα) καθώς και τα αποτελέσματα εκ μέρους του εξειδικευμένου εργαστηρίου της Κτηνιατρικής Σχ. Του Παν/μίου Θεσσαλίας.

Ο Φ.Δ. βρίσκεται σε συνεργασία με τον Δήμο Ρήγα Φεραίου και τις συναρμόδιες υπηρεσίες για την λήψη όποιων άμεσων μέτρων όταν αυτά υποδειχθούν με την ολοκλήρωση του ιατροδικαστικού πορίσματος.

Ο Φ.Δ.ενημερώνει για τα μέχρι τώρα πορίσματα όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς και ιδιαίτερα τους τοπικούς παραγωγικούς φορείς.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αδ. Γεωργιάδης: Έρχονται φορολογικά κίνητρα για ασφάλιση κατοικίας από φυσικές καταστροφές - https://t.co/IX9vOsnefL -

  • Την άλλη εβδομάδα η απόφαση για ΠΑΟΚ, Ξάνθη - https://t.co/2OouIFo5P3 -

  • Σκηνικό «πολέμου» για τα κλειστά κέντρα - Νέα επεισόδια στη Λέσβο - https://t.co/bP42rUkpNv -

"Αλιεύοντας" την είδηση