Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ » Eνάντια στη καύση «RDF» η Χρυσή Αυγή σταθερά εδώ και δύο έτη
Eνάντια στη καύση «RDF» η Χρυσή Αυγή σταθερά εδώ και δύο έτη

Eνάντια στη καύση «RDF» η Χρυσή Αυγή σταθερά εδώ και δύο έτη

 Ο ς Ηλιόπουλος ήταν ο πρώτος που ζήτησε

Η μοναδική πολιτική δύναμη που επέστησε τη προσοχή των αρμοδίων για τα αυξημένα κρούσματα καρκίνου στο Βόλο και γενικώς για την άκρως επικίνδυνη για την δημόσια καύση «RDF», ήταν η Χρυσή Αυγή.

Η αρχική παρέμβαση έγινε δύο χρόνια πριν, στις 21/7/, όταν, μέσω καίριας ερωτήσεώς του στο υπουργείο Υγείας, ο ς Μαγνησίας Παναγιώτης Ηλιόπουλος έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου για άμεση διενέργεια επιδημιολογικής μελέτης για το Βόλο και την ευρύτερη περιοχή, καθώς τα ποσοστά καρκίνου είναι ανησυχητικά υψηλά.

Η απάντηση που λάβαμε, στo πλαίσιo του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ήταν άκρως σκανδαλώδης και προκλητική, αντιβαίνουσα τις ισχύουσες θεσμικές και κοινοβουλευτικές αρχές.

Συγκεκριμένα οι εκπρόσωποι του Υπουργείου Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ απάντησαν ότι δεν … συνδιαλέγονται με τη Χρυσή Αυγή λόγω πολιτικών διαφορών!

Έπειτα από μερικούς μήνες, όταν το θέμα ανήλθε πάλι στην επικαιρότητα, καθώς και το ζήτημα της καύσεως RDF, τα στελέχη του κυβερνητικού μορφώματος έσπευσαν να «επιληφθούν» δήθεν της καταστάσεως, ενδυόμενοι το μανδύα της κοινωνικής ευαισθησίας και αντιλαμβανόμενοι φυσικά το πολιτικό όφελος.

O βουλευτής Μαγνησίας Χρυσής Αυγής, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, επανήλθε εκ νέου με νέα  στο υπουργείο Υγείας στις 17/3/2017, παραθέτοντας τα σχετικά στοιχεία για τις καρκινογόνες ουσίες που θα εκλύονται αν τελικά η ΑΕΤ προχωρούσε στη καύση RDF.

Σήμερα το πρόβλημα είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Η Χρυσή Αυγή συνεπής στη θέση της, θέτοντας την προάσπιση της ς του ανθρώπου στην ύπατη βαθμίδα των προτεραιοτήτων, αντίκειται ρητώς στην καύση σκουπιδιών (RDF και ). Διαμηνύουμε σε όλους τους τό ότι η καύση σκουπιδιών απειλεί τη δημόσια υγεία και συνιστά ζήτημα εξαιρετικής σημασίας για την ζωή και την υγεία δεκάδων χιλιάδων πολιτών.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση