Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ » Ενα δισ. ευρώ για τις θάλασσες από ιδιωτικές εταιρείες
Ενα δισ. ευρώ για τις θάλασσες από ιδιωτικές εταιρείες

Ενα δισ. ευρώ για τις θάλασσες από ιδιωτικές εταιρείες

Δεσμεύσεις για την προστασία θαλασσών και ωκεανών που ξεπερνούν συνολικά το 1 δισ. ευρώ ανακοινώνουν στην Μάλτα πολυεθνικές εταιρείες και οργανισμοί. Οι δεσμεύσεις αφορούν τη χρηματοδότηση δράσεων για την επιστημονική έρευνα και την παρακολούθηση των θαλασσών, την απορρύπανση και τη χρήση φιλικότερων προς το περιβάλλον πρακτικών.

Ο αριθμός των δεσμεύσεων που παρουσιάστηκαν σήμερα στο διεθνές συνέδριο «Our Ocean» στη Μάλτα ήταν τέτοιος που ακόμα και μεγάλες πολυεθνικές έλαβαν το βήμα μόλις για ένα λεπτό για να την ανακοινώσουν. Ανάμεσα σε αυτές:

– Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) ανακοίνωσε τη διάθεση 7 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση δράσεων απορρύπανσης στη Μεσόγειο.
– Η εταιρεία Unilever ανακοίνωσε ότι εως το 2025 όλες οι συσκευασίες της θα είναι πλήρως ανακυκλώσιμες
– H εταιρεία Marks & Spencer ανακοίνωσε ότι εως το 2025 θα χρησιμοποιεί στα της στη Βρετανία μόνο ανακυκλώσιμα υλικά συσκευασίας.

Ο αντίλογος εκφράστηκε… έξω από τις εγκαταστάσεις του συνεδρίου με μια πρωτότυπη ακτιβιστική δράση· την τοποθέτηση ενός τεράστιου δράκου που αντί για φωτιά «ξερνάει» πλαστικό, την οποία διοργάνωσαν η  Greenpeace και το κίνημα «Break Free From Plastic»

«Tο 50% των πλαστικών που συλλέγουμε ανά τις θάλασσες στον κόσμο είναι μιας χρήση ή φιλμ συσκευασίας», αναφέρει ο Von Herrando, παγκόσμιος συντονιστής του «Break Free From Plastic».

«Αν οι εταιρείες θέλουν να δεσμευτούν για κάτι, να σταματήσουν να παράγουν αυτά τα μη ανακυκλώσιμα, χωρίς αξία πλαστικά».

«Οι εταιρείες προτάσσουν την υποκατάσταση πλαστικών συσκευασίας με άλλα και τη χρήση ανακυκλώσιμων υλικών αλλά όχι τη μείωση υλικών συσκευασίας» ανέφερε η Sandra Schottner από την Greenpeace. Η τους είναι να παίρνουν το δικό τους βάρος στους και τις κυβερνήσεις».

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση