Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ » Δράσεις του Δήμου Βόλου για τους μαθητές με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος
Δράσεις του Δήμου Βόλου για τους μαθητές με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Δράσεις του Δήμου Βόλου για τους μαθητές με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Η 5η Ιουνίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, μια μέρα αφιερωμένη στο περιβάλλον και μια αφορμή για ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και δράση σε περιβαλλοντικά ζητήματα, που θα έπρεπε να μας απασχολούν καθημερινά, όπως θέματα διαχείρισης αστικών αποβλήτων, εξοικονόμησης νερού και ενέργειας, προστασίας των δασών, ρύπανσης της ατμόσφαιρας, κλιματικής αλλαγής κ.α.. Στο πλαίσιο αυτό ο , μέσω των Τμημάτων Περιβάλλοντος, Τουρισμού και του ραφείου Ε(θελω)ντή και σε συνεργασία με την Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και τους εκπαιδευτικούς διαφόρων σχολείων του δήμου, οργάνωσε δραστηριότητες για τους ές.

Συγκεκριμένα έχουν προγραμματιστεί δράσεις καθαρισμού σε χώρους περιμετρικά των σχολικών κτιρίων, με τη εθελοντών, ενημέρωση των σε θέματα που αφορούν στη διαχείριση των απορριμμάτων από στελέχη του δήμου και προβολή μίας ταινίας μικρού μήκους σχετικά με την εξοικονόμηση ενέργειας στο σπίτι, η οποία δημιουργήθηκε υπό την εποπτεία του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Κ.).

Επίσης, οι ές των δημοτικών σχολείων «Αγ. Ιωσήφ» και «Άξιον Εστί», καθώς και του νηπιαγωγείου «Άξιον Εστί» ζωγράφισαν και παρουσίασαν τις σκέψεις τους για το πώς φαντάζονται το Βόλο ως την πόλη που θα ήθελαν να ζουν.

Μερικές από τις ιδέες των παιδιών αφορούν σε:
 λιγότερα αυτοκίνητα στους δρόμους
 περισσότεροι πεζόδρομοι και
 πιο άνετα πεζοδρόμια
 περισσότερο πράσινο
 καλύτερες και περισσότερες παιδικές χαρές
 περισσότεροι χώροι για άθληση
 λιγότερα σκουπίδια
 καθαρότερες

Ο ευχαριστεί θερμά τους εκπαιδευτικούς, τα παιδιά και τους εθελοντές που συμμετέχουν στις δράσεις που οργανώθηκαν με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος και στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση όλων μας ώστε να έχουμε μια καλύτερη ποιότητα ζωής σήμερα αλλά και στο μέλλον.

5h_iouniou_vasiki_photo5h_iouniou_065h_iouniou_055h_iouniou_045h_iouniou_03

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση