Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ / Δίκτυο μετρητών αέριας ρύπανσης τοποθέτησε η Π.Π.Μ.
Δίκτυο μετρητών αέριας ρύπανσης τοποθέτησε η Π.Π.Μ.

Δίκτυο μετρητών αέριας ρύπανσης τοποθέτησε η Π.Π.Μ.

Δίκτυο μετρητών αέριας ρύπανσης, αξιοποιώντας τα νέα στην του of Things δημιούργησε  η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας.

Το μέλος της Π.Π.Μ. ηλεκτρονικός και αυτοματιστής, Βασίλης Βορριάς, ανέφερε πως ήδη έχουν εγκατασταθεί έξι μετρητές με συνεχή ροή δεδομένων σε σχεδόν πραγματικό χρόνο και κάποιος μπορεί να δει τα online από την πλατφόρμα sensor. Community (πρώην lufdaten).

Οι μετρητές καλύπτουν μία περιοχή από την Αγριά μέχρι και τη Βιομηχανική Περιοχή του .

Το κόστος του κάθε μετρητή είναι 200 ευρώ και καλύφθηκε από ίδιους πόρους ενώ στόχος η δημιουργία μιας νέας γενιάς πιο εξελιγμένων μετρητών που θα μετρούν επίσης το όζον, το μονοξείδιο του άνθρακα, το διοξείδιο του Αζώτου και το διοξείδιο του Θείου, ένα project που εκτιμούν ότι θα ολοκληρωθεί στο τέλος του χρόνου. Το κόστος αυτών ανέρχεται σε 1000 ευρώ ο καθένας.

«Σχεδιάζουμε επίσης να βοηθήσουμε όσα σχολεία επιθυμούν να κατασκευάσουν το δικό τους μετρητή. Με τον τρόπο αυτό και με την τόσο μεγάλη διασπορά μετρητών θα έχουμε απόλυτα αξιόπιστα και ενδεχόμενα και επισήμανση των πηγών εκπομπών των αιωρούμενων σωματιδίων» ανέφερε και πρόσθεσε:  τα των μετρητών εκτιμώνται ανάλογα και με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στις περιοχές που είναι εγκατεστημένοι ενώ επιδίωξή τους είναι να δημιουργήσουν μία δική τους πλατφόρμα με software και τεχνική νοημοσύνη που θα καταγράφει ξεχωριστά τον κάθε μετρητή με όλες τις παραμέτρους που ισχύουν ώστε να ερμηνεύονται σωστά οι μετρήσεις.

Στις 26 Μάϊου είναι να συζητηθεί στο ΣτΕ η προσφυγή της Π.Π.Μ. και το Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων κατά της ΑΕΠΟ του 2017 επί Σωκράτη Φάμελλου.

Υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να αναβληθεί γιατί εκδόθηκε νέα και μπορεί να μην είναι τυχαίο που εκδόθηκε τώρα, επισήμανε ο Κ. Βολιώτης, καθώς θα καίνε ό,τι θέλουν μέχρι να οριστεί η νέα δικάσιμος. Είναι πιθανόν αν επιστημονικοί φορείς προσφύγουν κατά της νέας ΑΕΠΟ αυτό να συζητηθεί την ίδια μέρα με αυτή του 2017 αν τελικά οριστεί νέα δικάσιμος.

Ο Κ. Βολιώτης χαρακτήρισε τη νέα ΕΠΟ χειρότερη από αυτή του 2017, εκδόθηκε είπε με κρυφές διαδικασίες και χωρίς διαβούλευσης με τις αρχές και τους φορείς. «Φαίνεται σαν να υπαγορεύτηκε από την ίδια την στο Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Επίσης τα μέλη της Π.Π.Μ.   απηύθυναν   κάλεσμα για συμμετοχή όλων στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας φορέων και πολιτών την 5η Ιουνίου που είναι η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, στην παραλία της πόλης, ενώ ξεκαθάρισαν ότι δεν θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση που διοργανώνουν άλλες επιτροπές για το περιβάλλον στις 29 Μάϊου.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Πανελλαδικές Εξετάσεις των υποψηφίων των ΕΠΑΛ #πανελλαδικέςεξετάσεις - https://t.co/DIb9ZDTZPE -

  • Τελευταίος ύπνος για 25χρονο στο Βόλο #αιφνίδιοςθάνατος - https://t.co/zUjCfM8Q51 -

  • Στο Νοσοκομείο 4 άτομα μετά από #τροχαίο στον περιφερειακό #τροχαίο - https://t.co/PDDmRA6Eww -

"Αλιεύοντας" την είδηση