Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ » Δίκτυο μετρητών αέριας ρύπανσης τοποθέτησε η Π.Π.Μ.
Δίκτυο μετρητών αέριας ρύπανσης τοποθέτησε η Π.Π.Μ.

Δίκτυο μετρητών αέριας ρύπανσης τοποθέτησε η Π.Π.Μ.

Δίκτυο μετρητών αέριας ς, αξιοποιώντας τα νέα δεδομένα στην του Internet of Things δημιούργησε  η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία ς.

Το μέλος της Π.Π.Μ. ηλεκτρονικός και αυτοματιστής, Βασίλης Βορριάς, ανέφερε πως ήδη έχουν εγκατασταθεί έξι μετρητές με συνεχή ροή δεδομένων σε σχεδόν πραγματικό χρόνο και κάποιος μπορεί να δει τα αποτελέσματα online από την πλατφόρμα sensor. Community (πρώην lufdaten).

Οι μετρητές καλύπτουν μία περιοχή από την Αγριά μέχρι και τη Βιομηχανική Περιοχή του Βόλου.

Το κόστος του κάθε μετρητή είναι 200 ευρώ και καλύφθηκε από ίδιους πόρους ενώ στόχος η μιας νέας γενιάς πιο εξελιγμένων μετρητών που θα μετρούν επίσης το όζον, το μονοξείδιο του άνθρακα, το διοξείδιο του Αζώτου και το διοξείδιο του Θείου, ένα project που εκτιμούν ότι θα ολοκληρωθεί στο τέλος του χρόνου. Το κόστος αυτών ανέρχεται σε 1000 ευρώ ο καθένας.

«Σχεδιάζουμε επίσης να βοηθήσουμε όσα επιθυμούν να κατασκευάσουν το δικό τους μετρητή. Με τον τρόπο αυτό και με την τόσο μεγάλη διασπορά μετρητών θα έχουμε απόλυτα αξιόπιστα αποτελέσματα και ενδεχόμενα και επισήμανση των πηγών εκπομπών των αιωρούμενων σωματιδίων» ανέφερε και πρόσθεσε:  τα αποτελέσματα των μετρητών εκτιμώνται ανάλογα και με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στις περιοχές που είναι εγκατεστημένοι ενώ επιδίωξή τους είναι να δημιουργήσουν μία δική τους πλατφόρμα με software και τεχνική νοημοσύνη που θα καταγράφει ξεχωριστά τον κάθε μετρητή με όλες τις παραμέτρους που ισχύουν ώστε να ερμηνεύονται σωστά οι μετρήσεις.

Στις 26 Μάϊου είναι να συζητηθεί στο ΣτΕ η προσφυγή της Π.Π.Μ. και το Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων κατά της ΑΕΠΟ του 2017 επί Σωκράτη Φάμελλου.

Υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να αναβληθεί γιατί εκδόθηκε νέα και μπορεί να μην είναι τυχαίο που εκδόθηκε τώρα, επισήμανε ο Κ. Βολιώτης, καθώς θα καίνε ό,τι θέλουν μέχρι να οριστεί η νέα δικάσιμος. Είναι πιθανόν αν προσφύγουν κατά της νέας ΑΕΠΟ αυτό να συζητηθεί την ίδια μέρα με αυτή του 2017 αν τελικά οριστεί νέα δικάσιμος.

Ο Κ. Βολιώτης χαρακτήρισε τη νέα ΕΠΟ χειρότερη από αυτή του 2017, εκδόθηκε είπε με κρυφές διαδικασίες και χωρίς διαβούλευσης με τις αρχές και τους φορείς. «Φαίνεται σαν να υπαγορεύτηκε από την ίδια την ΑΕΤ στο Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Επίσης τα μέλη της Π.Π.Μ.   απηύθυναν   κάλεσμα για συμμετοχή όλων στην φορέων και πολιτών την 5η Ιουνίου που είναι η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, στην παραλία της πόλης, ενώ ξεκαθάρισαν ότι δεν θα συμμετάσχουν στην που διοργανώνουν άλλες για το περιβάλλον στις 29 Μάϊου.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση