Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ » Διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού για την κατεδάφιση αυθαιρέτων
Διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού για την κατεδάφιση αυθαιρέτων

Διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού για την κατεδάφιση αυθαιρέτων

Υπουργική Απόφαση με την οποία προβλέπεται η διενέργεια ανοιχτού διεθνούς ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την αυθαιρέτων σε αιγιαλούς και υπέγραψε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος .

Η Απόφαση προβλέπει τη διενέργεια Ανοιχτού Διεθνούς Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού για την εκτέλεσης τελεσίδικων αποφάσεων – πρωτοκόλλων ς αυθαιρέτων περιφράξεων, κατασκευών, εγκαταστάσεων και κτισμάτων που βρίσκονται σε ζώνη αιγιαλού και παραλίας και σε , , εθνικό δρυμό για τα οποία σύμφωνα με τις λίστες των υπηρεσιών καταγραφής (Δασαρχεία, Κτηματικές Υπηρεσίες) είτε έχουν καταστεί τελεσίδικα, είτε έχει συνταχθεί πρωτόκολλο παράδοσης και παραλαβής του αρμόδιου δασάρχη.

Η σύμβαση παροχής υπηρεσιών θα περιλαμβάνει 38 αποφάσεις – πρωτόκολλα κατεδάφισης αυθαιρέτων σε ζώνη αιγιαλού και παραλίας στους Δήμους Μάνδρας – Ειδυλλίας και Μεγαρέων στις περιοχές Ψάθα, Πόρτο Γερμενό, Βουρκαρίου, Πάχη και Κινέττα, καθώς επίσης και 16 αποφάσεις – πρωτόκολλα κατεδάφισης σε , δασικές εκτάσεις, εθνικό δρυμό των Περιφερειακών Ενοτήτων Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής και Βόρειου Τομέα Αθηνών, στους Δήμους Φυλής, Διονύσου, Πεντέλης, Ραφήνας-Πικερμίου, Σπάτων-Αρτέμιδος, Παιανίας, Κρωπίας και Μαρκόπουλου-Μεσογαίας.

Αντικείμενο της σύμβασης αποτελεί η εκτέλεση των αποφάσεων κατεδάφισης, η μεταφορά και διάθεση των προϊόντων κατεδαφίσεων σε ειδικά αδειοδοτημένους χώρους, καθώς και η πλήρη αποκατάσταση του περιβάλλοντος στην περιοχή των εργασιών κατεδάφισης.

Η συνολική εκτιμώμενη δαπάνη των παρεχόμενων υπηρεσιών θα ανέλθει στα 499.700 ευρώ και η διαδικασία θα διενεργηθεί με χρήση της ς του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημόσιων Συμβάσεων. Το κόστος της υπηρεσίας εκτιμήθηκε με τιμές χρέωσης της δαπάνης εκτέλεσης της εργασίας ανά πρωτόκολλο κατεδάφισης, λαμβάνοντας υπόψη και συγκριτικά στοιχεία παλαιότερων αντίστοιχων διαγωνισμών. Η χρηματοδότηση γίνεται από τον προϋπολογισμό του Πράσινου Ταμείου.

Η διάρκεια της σύμβασης παροχής υπηρεσιών ορίζεται από την υπογραφή της σύμβασης μέχρι και τις 31-12-2020, ενώ ο ανάδοχος πρέπει να δύναται να παρέχει τις υπηρεσίες του για όλο το χρονικό διάστημα της διάρκειας εκτέλεσης της σύμβασης παροχής υπηρεσιών. Οι υπηρεσίες θα παρέχονται έπειτα από εντολή του ΤΕΔΚ/ΣΕΝΕ της Ειδικής Γραμματείας του Σώματος Επιθεωρητών και Ελεγκτών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση