Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ / Διαδικτυακή συζήτηση για το περιβάλλον
Διαδικτυακή συζήτηση για το περιβάλλον

Διαδικτυακή συζήτηση για το περιβάλλον

Σήμερα Τετάρτη 21 Απριλίου 2021, στις 20.30 θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακή συζήτηση με τη συμμετοχή πολιτών που συμμετέχουν σε τρία κινήματα: εξόρυξη χρυσού στη , εγκατάσταση ανεμογεννητριών σε βουνά και νησιά και σε τσιμεντοβιομηχανίες.

Κινήματα έχουν αναπτυχθεί τελευταία για την απόκρουση αυτών των δραστηριοτήτων.

Ανάμεσα σε αυτά είναι:

Η πολύχρονη και έντονη προσπάθεια των κατοίκων της Χαλκιδικής για να σταματήσει η καταστροφή της περιοχής αυτής από τις δραστηριότητες της μεταλλευτικής εταιρείας «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ».

Σε πολλές περιοχές της χώρας υπάρχουν μεγάλες αντιδράσεις με αφορμή την προσπάθεια εγκατάστασης ανεμογεννητριών σε βουνά και νησιά, ακόμα και σε προστατευόμενες περιοχές.

Με αρχή την άδεια καύσης σκουπιδιών από την στο και τον Βόλο, η ρυπογόνος αυτή δραστηριότητα επεκτάθηκε στον Τιτάνα στη , ενώ ετοιμάζονται και άλλα τσιμεντάδικα να κάνουν το ίδιο.

Στην κατεύθυνση αυτή κινείται και το νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΕΣΔΑ) που αντί ανακύκλωσης κ.λπ. επιλέγει την καύση.

Την οργανώνει ο Σύλλογος Φίλων Περιβάλλοντος Ιερισσού (ΣΦΠΙ) και τελεί υπό την αιγίδα του Πανελληνίου Δικτύου Οικολογικών Οργανώσεων ().

Μπορείτε να την παρακολουθήσετε ζωντανά στη σελίδα του ΣΦΠΙ στο facebook: https://www.facebook.com/syllgosperivallontosierissou/.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Απονομή επάθλων της 41ης Ανάβασης Πορταριάς #41ηΑνάβασηΠορταριάς - https://t.co/PUfYVXinon -

  • Συνάντηση δημάρχου Σκιάθου με τη διοίκηση της Π.Υ. #ΠυροσβεστικήΥπηρεσία #Σκιάθος - https://t.co/gDtZuTFP4j -

  • Επίσημα ερωτήματα της #ΠΠΜ προς τη #ΔΕΥΑΜΒ #ΔΕΥΑΜΒ #ΠΠΜ - https://t.co/Nqi0BEmZsF -

"Αλιεύοντας" την είδηση