Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ / Διαδικτυακή συζήτηση για το περιβάλλον
Διαδικτυακή συζήτηση για το περιβάλλον

Διαδικτυακή συζήτηση για το περιβάλλον

Σήμερα Τετάρτη 21 Απριλίου , στις 20.30 θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακή συζήτηση με τη συμμετοχή πολιτών που συμμετέχουν σε τρία κινήματα: εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική, σε βουνά και νησιά και καύση σκουπιδιών σε τσιμεντοβιομηχανίες.

Κινήματα έχουν αναπτυχθεί τελευταία για την απόκρουση αυτών των δραστηριοτήτων.

Ανάμεσα σε αυτά είναι:

Η πολύχρονη και έντονη προσπάθεια των κατοίκων της Χαλκιδικής για να σταματήσει η καταστροφή της περιοχής αυτής από τις δραστηριότητες της μεταλλευτικής εταιρείας «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ».

Σε πολλές περιοχές της χώρας υπάρχουν μεγάλες αντιδράσεις με αφορμή την προσπάθεια εγκατάστασης ανεμογεννητριών σε βουνά και νησιά, ακόμα και σε προστατευόμενες περιοχές.

Με αρχή την άδεια καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ στο και τον Βόλο, η ρυπογόνος αυτή δραστηριότητα επεκτάθηκε στον Τιτάνα στη , ενώ ετοιμάζονται και άλλα τσιμεντάδικα να κάνουν το ίδιο.

Στην κατεύθυνση αυτή κινείται και το νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΕΣΔΑ) που αντί ανακύκλωσης κ.λπ. επιλέγει την καύση.

Την εκδήλωση οργανώνει ο Σύλλογος Φίλων Περιβάλλοντος Ιερισσού (ΣΦΠΙ) και τελεί υπό την αιγίδα του Πανελληνίου Δικτύου Οικολογικών Οργανώσεων (ΠΑΝΔΟΙΚΟ).

Μπορείτε να την παρακολουθήσετε ζωντανά στη σελίδα του ΣΦΠΙ στο : https://www.facebook.com/syllgosperivallontosierissou/.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Νέα πεζοδρόμια σε Σκιάθο και Σκόπελο κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/5r34C00dBn -

  • Αναστολή λειτουργίας τμημάτων του 3ου ΕΠΑΛ Βόλου - https://t.co/W2k7SjSynb -

  • Οι μετρήσεις του Σταθμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την ποιότητα της ατμόσφαιρας στο Βόλο… - https://t.co/HBZ1bCZt3Y -

"Αλιεύοντας" την είδηση