Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ / Διαδικτυακή Συνέλευση Επιτροπής
Διαδικτυακή Συνέλευση Επιτροπής

Διαδικτυακή Συνέλευση Επιτροπής

 

Η τελευταία συνέλευση της Επιτροπής για το 2020 έγινε διαδικτυακά την Τετάρτη 09 Δεκεμβρίου. Στη συνέλευση μετείχαν και μέλη από αντίστοιχες  πρωτοβουλίες σε άλλες περιοχές όπως “Extinction Rebelion”, “Πρωτοβουλία κατά της καύσης απορριμμάτων από το ΤΙΤΑΝ Ευκαρπίας” από , “Χωματερή STOP” από Αθήνα.

 

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν:

  1. Το του ΥΠΕΝ που ουσιαστικά νομιμοποιεί την καύση απορριμάτων
  2. Το εργοστάσιο του Δήμου Βόλου και η προσφυγή σε ανώτατα δικαστήρια
  3. Το υπό δοκιμή και εξέλιξη δίκτυο μετρητών της Επιτροπής
  4. Ο νέος σύλλογος “Πολίτες Μαγνησίας για την και το Περιβάλλον”, που προσκαλεί νέα μέλη
  5. Ενημέρωση για την εκστρατεία συλλογικής χρηματοδότησης (crowdfunding), που ξεκινά άμεσα και θα ανακοινωθεί από τη σελίδα της Επιτροπής
  6. Νομικές ενέργειες που έχουν ήδη γίνει ή δρομολογούνται στο άμεσο

Επιβεβαιώθηκε για μία ακόμη φορά από όλους ότι οι πολίτες δεν έχουν να προσβλέπουν στη βοήθεια από καμία τοπική ή κεντρική αρχή, οι οποίες και αντιμετωπίζουν εχθρικά τις κινήσεις πολιτών, όπως άλλωστε και από τη δικαιοσύνη.

Παρόλα αυτά θα συνεχίσουν να ζητούν από την Περιφέρεια, την Κυβέρνηση και το Δήμο, να πράξουν τα αυτονόητα προστατεύοντας την των πολιτών ενάντια στα εγκληματικά συμφέροντα των μεγάλων εταιριών. Και θα συνεχίσουν να προσφεύγουν στην Δικαιοσύνη, Ελληνική και Διεθνή, γιατί είναι το τελευταίο νόμιμο καταφύγιο των πολιτών απέναντι στην εγκληματική ασυδοσία των εκάστοτε κυβερνώντων και των χορηγών τους.

Επισημάνθηκε, ωστόσο, ότι κάθε νομική δρα συμπληρωματικά στον αγώνα και επουδενί, δεν αντικαθιστά την ενεργή και μαζική κινητοποίηση των πολιτών, η οποία είναι το ισχυρότερο . Προτάθηκε επομένως, να υπάρξουν τρόποι άμεσης αντίδρασης και διεκδίκησης.

Ο είναι  τιτάνιος, αλλά θα κερδίσουν  αρκεί να είναι πολλοί κι ενωμένοι. Καλούν τους πολίτες του Βόλου  να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους για να ανατρέψουν την θλιβερή πρωτειά της πόλης  στην ατμοσφαιρική ρύπανση και σε σοβαρές ασθένειες ως συνέπεια αυτής.

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αντικατάσταση παλαιών υδρομετρητών με νέα «έξυπνα υδρόμετρα» στον Δήμο Ρήγα Φεραίου - https://t.co/91ijCbd0RW… -

  • Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «#Αγγλικά στο #Νηπιαγωγείο: Προς μια Πολυγλωσσική Εκπαίδευση» - https://t.co/7re6IZCmGM… -

  • Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2ο τουρνουά βόλεϊ γυναικών του ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου 1937 - https://t.co/05RmD4w1fr… -

"Αλιεύοντας" την είδηση