Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ / Διαδικτυακή Συνέλευση Επιτροπής
Διαδικτυακή Συνέλευση Επιτροπής

Διαδικτυακή Συνέλευση Επιτροπής

 

Η τελευταία συνέλευση της Επιτροπής για το 2020 έγινε διαδικτυακά την Τετάρτη 09 Δεκεμβρίου. Στη συνέλευση μετείχαν και μέλη από αντίστοιχες  πρωτοβουλίες σε άλλες περιοχές όπως “Extinction Rebelion”, “Πρωτοβουλία κατά της καύσης απορριμμάτων από το ΤΙΤΑΝ Ευκαρπίας” από Θεσσαλονίκη, “Χωματερή STOP” από Αθήνα.

 

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν:

  1. Το νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ που ουσιαστικά νομιμοποιεί την καύση απορριμάτων
  2. Το εργοστάσιο SRF του Δήμου Βόλου και η προσφυγή σε ανώτατα δικαστήρια
  3. Το υπό δοκιμή και εξέλιξη δίκτυο μετρητών της Επιτροπής
  4. Ο νέος σύλλογος “Πολίτες Μαγνησίας για την Υγεία και το Περιβάλλον”, που προσκαλεί νέα μέλη
  5. Ενημέρωση για την εκστρατεία συλλογικής χρηματοδότησης (crowdfunding), που ξεκινά άμεσα και θα ανακοινωθεί από τη σελίδα της Επιτροπής
  6. Νομικές ενέργειες που έχουν ήδη γίνει ή δρομολογούνται στο άμεσο μέλλον

Επιβεβαιώθηκε για μία ακόμη φορά από όλους ότι οι πολίτες δεν έχουν να προσβλέπουν στη βοήθεια από καμία τοπική ή κεντρική αρχή, οι οποίες και αντιμετωπίζουν εχθρικά τις κινήσεις πολιτών, όπως άλλωστε και από τη δικαιοσύνη.

Παρόλα αυτά θα συνεχίσουν να ζητούν από την Περιφέρεια, την Κυβέρνηση και το Δήμο, να πράξουν τα αυτονόητα προστατεύοντας την υγεία των πολιτών ενάντια στα εγκληματικά συμφέροντα των μεγάλων εταιριών. Και θα συνεχίσουν να προσφεύγουν στην Δικαιοσύνη, Ελληνική και Διεθνή, γιατί είναι το τελευταίο νόμιμο καταφύγιο των πολιτών απέναντι στην εγκληματική ασυδοσία των εκάστοτε κυβερνώντων και των χορηγών τους.

Επισημάνθηκε, ωστόσο, ότι κάθε νομική ενέργεια δρα συμπληρωματικά στον αγώνα και επουδενί, δεν αντικαθιστά την ενεργή και μαζική κινητοποίηση των πολιτών, η οποία είναι το ισχυρότερο όπλο . Προτάθηκε επομένως, να υπάρξουν τρόποι άμεσης αντίδρασης και διεκδίκησης.

Ο αγώνας είναι  τιτάνιος, αλλά θα κερδίσουν  αρκεί να είναι πολλοί κι ενωμένοι. Καλούν τους πολίτες του Βόλου  να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους για να ανατρέψουν την θλιβερή πρωτειά της πόλης  στην ατμοσφαιρική ρύπανση και σε σοβαρές ασθένειες ως συνέπεια αυτής.

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνελήφθη 43χρονος με 55 ναρκωτικά χάπια - https://t.co/lQaJr3bE7q -

  • Φωτιά σε στέγη σπιτιού στα Κάτω Λεχώνια  - https://t.co/C4s5dLkV10 -

  • Νεκρός ηλικιωμένος σε τροχαίο στον κόμβο Αλμυρού - https://t.co/dan4TYFRF8 -

"Αλιεύοντας" την είδηση