Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ » Δειγματοληψίες για βαρέα μέταλλα στην περιοχή της ΑΓΕΤ
Δειγματοληψίες για βαρέα μέταλλα στην περιοχή της ΑΓΕΤ

Δειγματοληψίες για βαρέα μέταλλα στην περιοχή της ΑΓΕΤ

Δειγματοληψίες  σε γεωλογικό υλικό γύρω από την   έκανε  η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών  για να διερευνήσει την ύπαρξη η μη βαρέων μετάλλων και μέσα στο Σεπτέμβριο θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα.

Επίσης προγραμματίζει  τον ίδιο μήνα εκδήλωση στο παρουσία Μεξικανών επιστημόνων,  οι οποίοι θα μιλήσουν για τις επιπτώσεις της καύσης απορριμμάτων στην ανθρώπινη υγεία και όχι μόνο, καθώς στη χώρα τους καίνε απορρίμματα έξι .

Μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου, το μέλος της Επιτροπής Μάρκος Βαξεβανόπουλος ανέφερε ότι η Επιτροπή έχει δεχθεί καταγγελίες από πολίτες ότι τα παιδιά τους παρουσίασαν ρινορραγίες και ανησυχούν ότι έχουν επηρεαστεί από την έντονη μυρωδιά καμένου που σκεπάζει την πόλη με την υψηλή υγρασία, ειδικά τις πρώτες πρωινές ώρες. “Η πόλη έχει καταστεί θάλαμος αερίων. Όπως γνωρίζετε έχουμε ξεκινήσει έναν αγώνα από την ΑΓΕΤ, η οποία όμως διαθέτει νόμιμη καύσης. Δεν γνωρίζει κανείς από που προέρχεται αυτή η μυρωδιά καμένου πλαστικού τις πρωινές ώρες, πρέπει όμως να εντοπιστεί. Επιπλέον θα ζητήσουμε στοιχεία από το Βόλου, κατά πόσο υπάρχουν εκεί καταγεγραμμένα περιστατικά με ρινορραγίες όπως κατήγγειλαν γονείς στην επιτροπή”.

Επίσης ανέφερε ότι η Επιτροπή έχει στα χέρια της τα αποτελέσματα των μετρήσεων σε γεωλογικό υλικό γύρω από το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ που έκανε εξουσιοδοτημένο εργαστήριο του εξωτερικού. “Οι δειγματοληψίες έγιναν όπως προβλέπει το σχετικό πρωτόκολλο, για τη διερεύνηση ύπαρξης βαρέων μετάλλων, όμως τα οικονομικά της επιτροπής δεν επαρκούν για τέτοιου είδους παρακολούθηση.

Θα πρέπει η να κάνει τις στο έδαφος για την ύπαρξη διοξινών όπως είχαμε ζητήσει ως επιτροπή και να δημιουργηθεί μία βάση δεδομένων. Σας υπενθυμίζω πάντως αυτό που είχε πει ο Πωλ Κόνετ. “Όταν μυρίζεις καμένο, σημαίνει ότι εισπνέεις διοξίνες”, τόνισε ο κ. Βαξεβανόπουλος.

Τέλος ανέφερε ότι η είναι το ίδιο επικίνδυνη με την καύση απορριμμάτων γενικότερα, όπως θα εξηγήσουν και οι Μεξικανοί επιστήμονες που έχουν την εμπειρία καύσης απορριμμάτων από έξι στη χώρα τους.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση