Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ » Δασική απαγορευτική διάταξη για περιοχή του Κισσού
Δασική απαγορευτική διάταξη για περιοχή του Κισσού

Δασική απαγορευτική διάταξη για περιοχή του Κισσού

Δσική παγορευτική διάταξη για περιοχή του Κισσού για διάστημα 10 ετών αναρτήθηκε στη “”.

Το , εξέδωσε απαγορευτική διάταξη, έχοντας υπόψη το γεγονός ότι στη θέση «Πλατανάκια» περιφέρειας Τοπικής Κοινότητας Κισσού της Δ.Ε. Μουρεσίου του Δήμου Zαγοράς – Μουρεσίου, υλοτομήθηκε και εκχερσώθηκε εμβαδού 3.829,65 τ.μ. με αποτέλεσμα να καταστραφεί η δασική βλάστηση και έχει ανάγκη προστασίας για υποβοήθηση της φυσικής αναγέννησης, καθώς επίσης κι της Δ/νσης Δασών Μαγνησίας με την οποία κηρύχθηκε αναδασωτέα η έκταση, λόγω παράνομης υλοτομίας και εκχέρσωσης.

Το Δασαρχείο απαγορεύει στην πιο πάνω έκταση που ορίζεται ανατολικά από οξυάς, αγριοκαστανιάς και ερείκης, δυτικά από ακαθάριστο καστανεώνα και δάσος οξυάς και αγριοκαστανιάς, από βόρεια από δάσος οξυάς και νότια από καστανεώνα, για μια 10ετία τη βοσκή κάθε ζώου, τη γεωργική καλλιέργεια, την εκχέρσωση, την χωρίς άδεια υλοτομία, καθώς και κάθε άλλη πράξη που μπορεί να επιφέρει φθορά στην έκταση και να αλλάξει τη χρήση αυτής.

Οι παραβάτες της παρούσας και εκείνοι που με εντολή τους αυτοί ενεργούν, τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις άρθρων των σχετικών όμων, όπως τροποποιήθηκαν με τις ισχύουσες εκάστοτε διατάξεις των περί Δασών όμων και Διαταγμάτων.

Η ισχύς της διάταξης αρχίζει από τη δημοσίευσή της, ενώ η εφαρμογή της ανατίθεται στη Δασική Υπηρεσία, στην Ελληνική Αστυνομία και σε κάθε φιλόνομο πολίτη.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση