Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ » Χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για σταθμό παρακολούθησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης
Χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για σταθμό παρακολούθησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης

Χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για σταθμό παρακολούθησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης

Με ποσό πάνω πό 100.000 ευρώ, χρημτοδοτείται η Περιφέρεια Θεσσαλίας από το Πράσινο Ταμείο του Υπουργείου Περιβάλλοντος κι Ενέργειας για σταθμό παρακολούθησης αέριας ς, σύμφωνα με που έλαβε το Δ.Σ. του Πράσινου Ταμείου που συνεδρίασε χθες Τετάρτη. Θέμα της συνεδρίασης, ήταν η χρηματοδότηση της για σταθμό παρακολούθησης της ατμοσφαιρικής ς.

Σύμφωνα με το πρακτικό της ς, με το με αρ. πρωτ. ΥΠΕ/ΔΚΑΠΑ/81173/1897/27-9-2019 έγγραφο το Τμήμα Ποιότητας της Ατμόσφαιρας, της Διεύθυνσης Κλιματικής Αλλαγής και Ποιότητας της Ατμόσφαιρας, της Γενικής Διεύθυνσης Περιβαλλοντικής Πολιτικής του ΥΠΕ με  θέμα: «Εισήγηση για την διερεύνηση της δυνατότητας χρηματοδότησης της για την υλοποίηση του έργου αντικατάστασης του σταθμού παρακολούθησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στο Βόλο και αποκατάστασης της λειτουργίας του συστήματος τηλεμετάδοσης των δεδομένων μέτρησης» εισηγείται την χρηματοδότηση της Περιφέρειας Θεσσαλίας από τις πιστώσεις του Πράσινου Ταμείου, για την υλοποίηση του παραπάνω έργου με το ποσό των 120.000,00 € πλέον ΦΠΑ.

Κρίνοντας απαραίτητη την αποκατάσταση του συστήματος τηλεμετάδοσης δεδομένων μέτρησης και την αντικατάσταση του υπάρχοντος σταθμού με καινούργιο, όπως αυτά περιγράφονται σε σχετικό έγγραφο, τα μέλη του ΔΣ ομόφωνα αποφάσισαν την ένταξη στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου «ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ 2019» του έργου αντικατάστασης του σταθμού παρακολούθησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στο Βόλο και αποκατάστασης της λειτουργίας του συστήματος τηλεμετάδοσης των δεδομένων μέτρησης, με το ποσό των 120.000,00 € πλέον ΦΠΑ (24%=28.800,00 €), ήτοι συνολικά 148.800,00 € και δικαιούχο την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Η εκταμίευση θα γίνει από το Πράσινο Ταμείο με την προσκόμιση σε αυτό των απαραίτητων δικαιολογητικών και παραστατικών σχετικά με τη πρόοδο υλοποίησης του έργου και τον σχετικό έλεγχο.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση