Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ / Χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για σταθμό παρακολούθησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης
Χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για σταθμό παρακολούθησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης

Χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για σταθμό παρακολούθησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης

Με πάνω από .000 ευρώ, χρηματοδοτείται η Περιφέρεια Θεσσαλίας από το του Υπουργείου Περιβάλλοντος κι Ενέργειας για σταθμό παρακολούθησης αέριας ρύπανσης, σύμφωνα με που έλαβε το Δ.Σ. του Πράσινου Ταμείου που συνεδρίασε χθες Τετάρτη. Θέμα της συνεδρίασης, ήταν η της Περιφέρειας Θεσσαλίας για σταθμό παρακολούθησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Σύμφωνα με το πρακτικό της απόφασης, με το με αρ. πρωτ. ΥΠΕΝ/ΔΚΑΠΑ/81173/1897/27-9-2019 έγγραφο το Τμήμα Ποιότητας της Ατμόσφαιρας, της Διεύθυνσης Κλιματικής Αλλαγής και Ποιότητας της Ατμόσφαιρας, της Γενικής Διεύθυνσης Περιβαλλοντικής Πολιτικής του ΥΠΕΝ με  θέμα: «Εισήγηση για την διερεύνηση της δυνατότητας χρηματοδότησης της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την υλοποίηση του έργου αντικατάστασης του σταθμού παρακολούθησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στο Βόλο και αποκατάστασης της λειτουργίας του συστήματος τηλεμετάδοσης των δεδομένων μέτρησης» εισηγείται την της Περιφέρειας Θεσσαλίας από τις πιστώσεις του Πράσινου Ταμείου, για την υλοποίηση του παραπάνω έργου με το των 120.000,00 € πλέον ΦΠΑ.

Κρίνοντας απαραίτητη την αποκατάσταση του συστήματος τηλεμετάδοσης δεδομένων μέτρησης και την αντικατάσταση του υπάρχοντος σταθμού με καινούργιο, όπως αυτά περιγράφονται σε σχετικό έγγραφο, τα μέλη του ΔΣ ομόφωνα αποφάσισαν την ένταξη στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου «ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ 2019» του έργου αντικατάστασης του σταθμού παρακολούθησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στο Βόλο και αποκατάστασης της λειτουργίας του συστήματος τηλεμετάδοσης των δεδομένων μέτρησης, με το ποσό των 120.000,00 € πλέον ΦΠΑ (24%=28.800,00 €), ήτοι συνολικά 148.800,00 € και δικαιούχο την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Η θα γίνει από το με την προσκόμιση σε αυτό των απαραίτητων δικαιολογητικών και παραστατικών σχετικά με τη πρόοδο υλοποίησης του έργου και τον σχετικό έλεγχο.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Εξουδετερώθηκαν πέντε #οβίδες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στις Πλάκες #οβίδες - https://t.co/pzKnc3oxwG -

  • Γ. Καραμάνος: «Χρυσή ευκαιρία ΤΩΡΑ για την ανάπτυξη του αεροδρομίου Κεντρικής Ελλάδος» - https://t.co/rccgl8nmJV… -

  • Προς ολοκλήρωση οι Πανελλαδικές Εξετάσεις υποψηφίων των ΕΠΑΛ #πανελλαδικέςεξετάσεις - https://t.co/ZcY5zyNXCB -

"Αλιεύοντας" την είδηση