Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ » Χαμηλά είναι τα επίπεδα διαχείρισης αποβλήτων ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού στη Θεσσαλία
Χαμηλά είναι τα επίπεδα διαχείρισης αποβλήτων  ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού  εξοπλισμού στη Θεσσαλία

Χαμηλά είναι τα επίπεδα διαχείρισης αποβλήτων ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού στη Θεσσαλία

Χαμηλά είναι τα επίπεδα διαχείρισης αποβλήτων ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού στη Θεσσαλία. Αυτό ονίστηκε σε αποψινη εσπερίδα που πραγματοποιηθηκε στο “Volos Palace” , με τίτλο “Όλη η γνώση για τη διαχείριση των Αποβλήτων Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού… σε μια Εσπερίδα».

Ο Τεχνικός διευθυντής περιβάλλοντος και ανακύκλωσης συσκευών ΑΕ Χάρης Αγγελακόπουλος εξήγησε ότι η γίνεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος LIFE Infocycle και κύριος στόχος του προγράμματος είναι η και πολιτών και εμπλεκόμενων φορέων σχετικά με την διαχείριση των αποβλήτων ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού.

Το χρηματοδοτείται από το κατά 50% και στοχεύει στις περιφέρειες Θεσσαλίας και Ηπείρου όπου τα επίπεδα συλλογής είναι ιδιαίτερα χαμηλά. Ο ίδιος τόνισε ότι η περιφέρεια Θεσσαλίας είναι στα 1,18 κιλά ανά κάτοικο/ανά έτος τα προηγούμενα τρία έτη, ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα είναι στα 3,63 κιλά ανά κάτοικο ανά έτος.

Η Εσπερίδα απευθύνεται σε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη της διαχειριστικής αλυσίδας για την ορθή διαχείριση των Αποβλήτων Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού (ΑΗΗΕ), αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο ενεργό & ευαισθητοποιημένο πολίτη και στοχεύει να επισημάνει το περιβαλλοντικό πρόβλημα που προκύπτει από τη μη ορθή διαχείριση των ΑΗΗΕ, να αναδείξει τις σωστές πρακτικές διαχείρισης και να ενημερώσει για αυτές όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Η Εσπερίδα διοργανώθηκε με τη συνεισφορά του χρηματοδοτικού μέσου Life + της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το περιβάλλον από την «Ανακύκλωση Συσκευών ΑΕ», Συλλογικό Σύστημα, εγκεκριμένο από τον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης και το ΥΠΕΚΑ, για την εναλλακτική διαχείριση ΑΗΗΕ, την «Terra nova» μελετητική εταιρεία με πολυετή εμπειρία στα περιβαλλοντικά θέματα και την «ΧΥΖ Productions» εταιρεία παραγωγής οπτικοακουστικών μέσων.

anakyklosi (2)anakyklosi (1)

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση