Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ » «Αστικές Περιβαλλοντικές Διαδρομές» στο «Αχίλλειον»
«Αστικές Περιβαλλοντικές Διαδρομές» στο  «Αχίλλειον»

«Αστικές Περιβαλλοντικές Διαδρομές» στο «Αχίλλειον»

Ημερίδα με τίτλο: «Αστικές Περιβαλλοντικές Διαδρομές» οργανώνει το (Κ.Π.Ε.Μ.), στο πλαίσιο της πράξης «Δράσεις δια βίου ς για το περιβάλλον και την » την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015, στις 16:00-21:00, στο κινηματοθέατρο «Αχίλλειον» στο Βόλο. Η ημερίδα απευθύνεται στο ευρύ κοινό.

Η ημερίδα γίνεται στο πλαίσιο του ομότιτλου σεμιναρίου, το οποίο θα παρακολουθήσουν εκπαιδευτικοί Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, από συγκεκριμένες Δ/νσεις Εκπ/σης, από όλη την Ελλάδα.

Η θεματολογία του σεμιναρίου περιλαμβάνει εισηγήσεις που μυούν τους συμμετέχοντες στην ανάγνωση και την κατανόηση του αστικού περιβάλλοντος. Η διαδικασία αυτή δεν είναι τόσο απλή όπως ίσως φαίνεται.

Πέρα από τα χρώματα και τα σχήματα αναγνωρίζονται οι πληροφορίες που φτάνουν, καθώς και τα νοήματα που αυτές περιέχουν. Θέματα προστασίας και αξιος του φυσικού περιβάλλοντος (π.χ. παλιά ), χάραξη αστικών περιβαλλοντικών διαδρομών με ιδιαίτερη αξία για την αρχιτεκτονική τοπίου και με εκπαιδευτικό και περιηγητικό ενδιαφέρον. Αναζήτηση της σχέσης ανάμεσα στα ιστορικά κτήρια, τα μουσεία, τα τεχνητά και τα φυσικά μνημεία με το φυσικό περιβάλλον, που είναι ενταγμένα, θα απασχολήσουν το κοινό.

Στόχος των διοργανωτών είναι η θεματολογία της ημερίδας να αποτελέσει μια πρώτη συζήτηση για τη δυνατότητα να προβληθούν πρότυπα για μια πόλη ανοιχτή σε συνεργασίες, με σεβασμό στα οικοσυστήματα.

Το εγχείρημα αυτό ενδεχόμενα δημιουργήσει ενδιαφέρον για τον τρόπο που η , η μνήμη και οι στιγμές της ς μπορούν να παρακινήσουν και να συν-κινήσουν τους κατοίκους, τους περαστικούς όσο και τους επισκέπτες τους σύγχρονης πόλης.

Οι εισηγητές επίσης θα απαντήσουν σε τυχόν ερωτήσεις και θα λύσουν απορίες του κοινού.

Βεβαίωση συμμετοχής θα χορηγηθεί στα άτομα που θα παρακολουθήσουν ανελλιπώς τις εργασίες της ημερίδας.

Οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να συμμετέχουν στην ημερίδα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στο Κ.Π.Ε. Μακρινίτσας στα εξής στοιχεία ς: τηλέφωνα 24280-69040, fax: 24280-90010 και e-mail: mail@kpe-makrin.mag.sch.gr (αναγράφοντας στο θέμα του email τη λέξη: «Διαδρομές» και γράφοντας οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο και ).

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση